Knivguide: Vælg din arbejdskniv

5 min læsning01 juli 2020

Arbejdsknive, hobbyknive og sikkerhedsknive kan bruges til mange forskellige formål. De egner sig bl.a. rigtig godt til brug på lageret, hvor de kan anvendes, når der skal åbnes kasser, skæres folie, bånd, etc. I dette indlæg vil vi sammenligne nogle af de forskellige varianter i vores sortiment, så du kan få vejledning til valg af den perfekte kniv. Når først du har den rette kniv, så gør det arbejdsgangen meget nemmere.

Sikkerheden bør være i orden, når det kommer til arbejdsknive. Nedenunder har vi opsat et skema der viser sikkerhedsniveauet for forskellige typer arbejdsknive fra niveau 1 til niveau 4.


HobbykniveSikkerhedsknive Secunorm


Sikkerhedsknive Secupro


Sikkerhedsknive Secumax

Du skal manuelt trække bladet frem og tilbage.Bladet trækker sig automatisk tilbage.Bladet trækker sig automatisk tilbage – selvom du prøver at trykke det frem.Bladet er ikke frit og – Hvilket giver optimal sikkerhed.

Fire typer arbejdsknive, så der er en kniv til ethvert behov

> Hobbyknive

Den første type kniv vi kigger på er hobbykniven, som vi betegner som en kniv, hvor der er riller, så bladet kan knækkes af, så snart den bliver lidt sløv. På den måde har du altid en helt skarp kniv. 

Med denne type kniv skal du manuelt skubbe bladet ud og ind, så den ikke kommer til at udgøre en sikkerhedsrisiko, når bladet konstant er skubbet ud. Vær også opmærksom på ikke at skubbe bladet for langt ud, når du skærer, da bladet på den måde kan knække. 

Hobbykniv – Martor Cuttex 9 mm

Hobbykniv – Martor Cuttex 18 mm

Ekstra langt og holdbart blad.Universal kniv med variabel længde på bladet
Passer til: Enkelt bølgepap, folie, tape og reb.Dobbelt bølgepap, folie, reb , skum, bånd og tape.

> Sikkerhedskniv Secunorm

Den anden type kniv vi kigger på er Secunorm fra producenten Martor®. Disse typer knive har automatisk tilbagetrækning. Du skubber bladet frem ved hjælp af en slider. Så snart du skærer, skal du give slip på slideren. Når kniven ikke længere er i kontakt med materialet, som du skærer, så trækker klingen sig automatisk tilbage. 

På grund af den automatiske tilbagetrækning, så forøges sikkerheden ved brugen af kniven meget. Derfor mindskes sandsynligheden for skader også. 

Martor Secunorm 380

Martor Smartcut

Martor Secunorm 500

Ekstra lang klinge op til 8 cm til skæring af tykkere materialer.Meget kompakt model.
Skærer gennem de mest almindelige materialer.
Aluminiumhåndtag:
ekstra stærk, let, holdbar og ergonomisk.
Trelags bølgepap, folie, bånd, isolering, tape, PVC og filtDobbelt bølgepap, strækfilm, tape og reb.Trelags bølgepap, strækfilm, bånd, tape, reb, filt og tekstil.

> Sikkerhedskniv Secupro

Den tredje type kniv vi kigger på er Secrupro fra Martor®. Disse besidder nogle af de samme fordele som Secunorm, da Secupro også har automatisk tilbagetrækning af klingen. Men den store forskel er, at du ved Secupro også kan holde slideren eller håndtaget nede. På den måde forbliver klingen fremme og trækker sig kun tilbage, når du giver slip.

Dette giver øget sikkerhed og brugervenlighed. De er derfor de mest alsidige sikkerhesknive i RAJAs sortiment. 

Martor Secupro Maxisafe

 

Martor Secupro 625

Martor Secupro Merak

Med en skridsikker slider. Klingen kan betjenes fra 3 forskellige sider (på siderne og ovenfra).Blødt og ergonomisk greb. Robust design i aluminium, der gør den velegnet til kraftige skæringer. Mindre skæredybde end andre knive, hvilket beskytter de emballerede produkter.
Trelags bølgepap, strækfilm, bånd, tape, reb, filt og tekstil.Trelags bølgepap, reb, tekstil, gummi, læder, PVC, tæppe og filt.Dobbelt bølgepap, strækfilm, bånd, tape, reb og tekstil.


> Sikkerhedskniv Secumax

Den fjerde og sidste kniv i vores guide er Secumax fra Martor®. Disse knive yder maksimal beskyttelse, da du ikke har direkte adgang til klingen. Det betyder også en mindskning af skader på hænder. Derudover skærer kniven ikke så langt ned, når du skærer i bl.a. emballage. Du har derfor mindre chance for at skade indhold.

Disse typer knive kan også kaldes for en folieskærer. De anvendes ofte til at skære folie, bånd eller tape. Hvis du ønsker at anvende din kniv til andre formål, så er nogle af de andre knive mere relevante.

Martor Secumax 150 

Martor Secumax 320

Martor Opticut

En meget alsidig kniv. 
skær, riv eller åben. Udstyret med 3 knivblade.
Især til åbning af strækfilm, tape og bånd.

En meget brugervenligkniv,
der egner sig rigtig godt til skæring af tykkere folie, papir, bobleplast, etc. 

Enkelt bølgepap, tape, folie og strapbånd.Strækfilm, strapbånd o tape.Enkelt bølgepap,
kraftpapir, folie,
bånd, skum og tekstil.

Ønsker du yderligere vejledning?

Du er altid velkommen til at søge råd og vejledning hos vores emballagespecialister. Ring på 44 58 77 00 eller send os en e-mail: info@rajapack.dk

Populære kategorier