KNIVGUIDE – vælg den rigtige arbejdskniv!

5 min læsning23 september 2021

Hobbyknive, arbejdsknive, sikkerhedsknive, industriknive – kært barn har mange navne og kan bruges til mange forskellige formål og ligeså mange forskellige knive findes der.

I dette indlæg vil vi uddybe og klassificere knivene i vores sortiment, da vi her til september, 2021 har fået helt nye knive. Du vil her i indlægget kunne downloade et white paper med alle klassifikationerne og specifikationerne på knivene – så du er i stand til at vælge den helt rigtige kniv der passer til dit behov, du vil også kunne læse uddybet her i indlægget om de forskellige funktioner inden du tager dit valg.

En kniv er ikke bare en kniv…

En kniv er ikke bare en kniv, en kniv skal passe til det arbejde du udfører og det er vigtigt for din sikkerhed og for din trivsel at den passer hertil.

F.eks. kan det være du står i en pakkelinje og kontinuerligt skærer og skærer og samtidig kræver din skæring en hvis præcision og kraft. Her ville du skulle bruge en robust kniv, en kniv der ligger godt i hånden og ikke glider og som kan tage en del tyngde. Hvis kniven ikke besidder disse egenskaber, ville du kunne få slidmærker, ondt i armen/hånden, bruge unødvendig tid og måske ville kniven knække eller glide ud af dine hænder og udfordre sikkerheden.

Et andet eksempel kunne være, at du blot skal bruge en kniv “en gang imellem”, evt. til en pakke på kontoret eller ude i kopirummet, med andre ord, en kniv til kun de små skæreopgaver. Her er en prisvenlig kniv uden de store dikkedarer helt fin, og der er ingen grund til at du bruger mange penge på en robust og ergonomisk kniv.

Plast eller metal:

Har en kniv en ramme af plast er den ikke så robust som en kniv med ramme eller udføringsskinne af metal. Skal du udføre intensivt arbejde, er det værd at vælge en kniv, enten med metalramme eller med udføringsskinne af metal samt softgrip/gummi greb. Hvis du blot skal bruge en kniv til dagligt brug er en simpel kniv af plast nok.

9 mm eller 18 mm knivblad:

Vores sortiment består af knive med 9 eller 18 mm knivblade. Et 9 mm knivblad knækker lettere end et 18 mm. knivblad, men kan have en større præcision og være mere håndterbar hvis du sidder med stille præcisionsarbejde der ikke kræver den store tyngde. Kræver dine skæringer derimod en hvis tyngde/vægt når du skærer (f.eks. hvis du skærer strækfilm eller i dobbelt bølgepap), så egner en 18 mm. klinge sig bedre, da den ikke knækker så nemt og kan tåle et kraftigere tryk.

Låsesystemer og sikkerhedsknive:

Manuelt låsesystem: Alle vores knive kommer med et låsesystem. De fleste knive har et manuelt låsesystem, hvor man trækker ned i udføringstappen og dermed låses kniven i den ønskede længde.

Stilleskrue: Derudover har vi også en sikkerhedskniv med stilleskrue, denne mekanisme bliver oftest brugt på knive der egner sig til intensivt og kontinuerligt arbejde, da man indstiller kniven og hermed er den fæstnet i den ønskede længde indtil man omstiller den. Det er ikke en funktion der bør anvendes hvis man skal have kniven i lommen, den egner sig bedre til knive der skal ligge fast på en pakkestation eller -linje.

Automatisk tilbagetrækning (sikkerhedsknive): Automatisk tilbagetrækning er anvendt specifikt til sikkerhedsknive. Sikkerhedsknive egner sig godt til at have i lommen. Kniven vil altid trække sig tilbage efter endt brug og derfor er den sikker at have med sig i lommen da knivbladet aldrig bliver glemt ude. Når man skal bruge kniven skubber man bladet frem og når man så slipper igen, glider det tilbage helt af sig selv. Denne funktion er ikke egnet til en kontinuerlig skæring men derimod til det hurtige snit og de enkle skæreopgaver.

Sikkerhedskniv demonstration

Folieskærer:

Skærer du specifikt altid strap-bånd, folie eller strækfilm, så vil en specifik folieskærer være din bedste ven. Den er komplet i sikkerhed, da bladet er fuldstændig skjult og snitter nemt, hurtigt og enkelt både strap-bånd, alm. bånd, strækfilm og folie over.

Se alle vores knive her og download specifikationerne!

I vores whitepaper herunder har i hele sortimentet samlet og udspecificeret med relevante specs. der hjælper til at finde den helt rigtige kniv. Vi har inddelt og klassificeret vores knive, så det nemt og enkelt giver dig et hurtigt overblik.


Skulle i have brug for yderligere vejledning så kontakt vores emballagespecialister, de sidder klar til at hjælpe med at finde den rette løsning til dig og din virksomhed også hvis du vil have vores whitepaper tilsendt på mail.

Vores emballagespecialister kan kontaktes via: 44 77 58 00 | info@rajapack.dk | Live chat.

Følg ligeledes med på de sociale medier hvor vi giver nyttige tips til din emballage og tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du får tilsendt nyheder og eksklusive kampagner direkte til din mailboks:

Populære kategorier