Opnå overblik med de bedste opbevaringsløsninger

5 min læsning05 februar 2019

De bedste opbevaringsløsninger

Nogle gange er man fristet til at tro, at der er tale om en forbandelse: Uanset om der er tale om lageret, arkivet eller kontoret, så er plads altid en mangelvare! Produkter ligger måske rundt omkring uden at have deres faste plads, og det kan virke som om, at de lever deres eget liv. Det kan være et sandt mareridt, når du vil holde alt ryddeligt og organiseret. Så hvorfor ikke få orden på det hele én gang for alle, og samtidig få den bedste udnyttelse af gulvet ved at stable i højden. Det er ganske let med praktiske kasser og æsker, som er simple i deres design og ikke mindst stabelbare. Det handler bare om at finde de rigtige produktløsninger til din virksomhed, så du kan skabe overblik og dermed effektivisere dine arbejdsprocesser.

Optimal opbevaring med stabelbare kasser

De alle har det til fælles, at de kan stables, men derudover så findes der et stort udvalg af sådanne kasser i forskellige udformninger. Derfor giver det god mening, at du spørger dig selv, om du har brug for kasser, som kan lukkes eller som bør være åbne, og om bund og sider skal være transparente eller ej. På den måde er det nemlig lettere at finde ud af, hvilken type opbevaringskasse der bedst indfrier din virksomheds behov.

Kasser i plastik er f.eks. lukkede hele vejen rundt og kan ofte fås med separat låg. De er som regel uigennemsigtige og vejrbestandige. De beskytter indholdet mod fugt, solstråler, snavs og støv. Fordi der ingen smååbninger er, forsvinder eventuelle smådele ikke. Lukkede kasser kan desuden anvendes af alle brancher, hvor automatiske transportbånd benyttes. Hvis det ikke er vigtigt at holde kassernes indhold væk fra nysgerrige øjne, så kan du også sagtens benytte dig af transparente universalkasser. Fordi de er gennemsigtige, kan de lette arbejdet på lageret eller arkivet, da indholdet hurtigt kan identificeres.

Uanset om stabelbare kasser er til opmagasinering eller forsendelser, så er de yderst anvendelige i både industrien, detailhandlen og på kontoret. Alt kan få tildelt sin egen plads, samtidig med at du sparer netop plads og opnår et organiseret overblik over dine enkeltdele.
I det følgende giver vi dig en detaljeret indsigt i de forskellige typer kasser og deres individuelle kvaliteter.

Opbevaringskasser

Opbevaringskasser af plastik er et oplagt valg til opbevaring af dokumenter, smådele og pladskrævende materialer. Fordelene ligger lige til højrebenet: Kasserne giver hurtig orden på de omhandlende produkter, de letter transporten af varer, og så er de ovenikøbet meget robuste og har en lang levetid i temperaturspænd fra -20 grader til +70 grader. Kasserne er desuden genanvendelige, lette at rengøre og så kan de stables, så de ikke optager unødig plads, når de ikke bliver anvendt. De multifunktionelle kasser beskytter indholdet mod støv og snavs, og vælger du en model i transparent plast, så kan du altid se hvilke produkter, der er i kassen. Modellerne med åbning på forsiden giver dig desuden mulighed for let og hurtig adgang til indholdet, og de kan således også bruges som modulkasser. Vi ser nærmer på modulkassers kvaliteter senere i dette indlæg.

Opbevaringskasser

Eurokasser

Der findes også kasser, hvis mål er afstemt med europaller, og derfor er særlig gode til varelogistik. Stabelbare eurokasser kan, takket være deres mål, stables uden problem på en europalle. På den måde kan al plads på pallen udnyttes optimalt og pallelæsset får et homogent ydre. Vores grå eurokasser fås i flere forskellige størrelser, med og uden sidehåndtag, ligesom låg kan tilkøbes.

Eurokasser

Plukkasser

Plukkasser er en oplagt løsning til sortering og organisering af produkter efter type, farve, størrelse, etc., fordi produkter i plukkasser er synlige og lette at komme til. Vores plukkasser fås i polypropylen, som kan bære op til 25 kg., og i udgaver fremstillet af 75% genbrugspap, der er en miljøvenlig og mere prisbillig løsning.

Plukkasser i polypropylen Plukkasser i genbrugspap

Sidstnævnte fås også som ruminddelte, hvilke kan lette organiseringsprocessen yderligere.

Ruminddelt plukkasse

Modulkasser

Modulkasser er fremstillet af plast og kan let placeres oven på hinanden. De har åbning i den ene ende, og er derfor ideelle til sortering af produkter, som du har brug for let adgang til – Også selvom kasserne er stablede. De er derfor særdeles pladsbesparende, og så er de desuden mere robuste end plukkasser af pap.

Modulkasser Gennemsigtig modulboks

Der findes også rumdelere til modulkasser, så du kan benytte dem til flere produkter på én gang.

Modulkasse med rumdeler

Reoler

Så snart du har dine produkter sorteret og dine kasser organiseret, kan du med fordel sætte dem på en reol, så du har dem samlet og opnår maksimal pladsbesparelse. Reoler giver dig mulighed for at organisere produkter efter f.eks. kategori og naturligvis at stable dine pluk- og opbevaringskasser på solide hylder. Kort sagt: Opbevaring i højden sparer gulvplads! For at fuldende dit arbejde kan du med fordel skrive direkte på dine plukkasser af pap eller påføre etiketter med tekst, så du har et tydeligt overblik over, hvor et bestemt produkt er placeret.

Reol med opbevaringskasserReol med modulbokse

 

Hos Rajapack sidder vi altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål og til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige organiseringsløsninger til din virksomhed. Du kan kontakte os på tlf.: 44 58 77 00 mandag til fredag kl. 8.00-16.30 eller via info@rajapack.dk. Du kan naturligvis også bestille online på rajapack.dk, hvor du samtidig finder vores samlede udvalg af lagerudstyr og produkter til varehåndtering.

Populære kategorier