Papirbeskyttelse – et miljøvenligt valg

7min læsning 08/07/2020

Der findes forskellige typer beskyttelse og pakkefyld. Derfor kan det også være svært at få overblik over hvilken type, der passer bedst til dine forsendelser. I dette indlæg redegør vi for de forskellige typer papirbeskyttelse, og hvilke fordele, der er ved at vælge disse fremfor bl.a. beskyttelse af plast. En vigtig pointe ved at vælge papir, når du vælger dit pakkefyld er selvfølgelig at det er et mere miljøvenligt valg end de fleste andre typer pakkefyld og beskyttelse. Så hvis du ønsker at overgå til en mere miljørigtig løsning til dit lager, så kan du læse med her for at lære mere om nogle af de løsninger, der findes hos RAJA.

> Klassisk papirbeskyttelse

Der findes flere forskellige typer papirbeskyttelse, som har hver deres fordele. En ting de dog har tilfælles er, at de er mere miljøvenlige løsninger end standard plastbeskyttelse. Når vi taler om standard plastbeskyttelse tænker vi på bl.a. boblefolie eller luftpuder i plast. Indenfor klassisk papirbeskyttelse tænker vi især i emballagepapir og bølgepap på rulle. Se vores udvalg af klassisk papirbeskyttelse.

Kraftpapir

Lad os først kaste et blik på kraftpapir. Hos RAJA fås kraftpapir i 3 forskellige kvaliteter. Materialet er genbrugspapir og er 100% genanvendeligt. Papiret fås både på rulle og i ark. Det er et meget alsidigt produkt, der kan anvendes på mange måde og til forskellige formål. Du kan både bruge det til at indpakke dine produkter, og du kan krølle det sammen, så det kan anvendes til pakkefyld. Det er meget modstandsdygtigt overfor ridser og skader, samtidig med, at det også er uigennemsigtigt overfor nysgerrige øjne. Kraftpapir i ark er en god løsning, hvis du gerne vil have en nem og hurtig løsning. Papiret kommer som sagt forskåret i ark, så du behøver derfor ikke anvende kniv eller saks, og du kan derfor bruge det lige med det samme. Fordelen ved at vælge en rulle er, at du i modsætning til arkene selv kan bestemme længden, da du her kan skære eller klippe af efter behov.

Bølgepap på rulle

Udover at du kan få kraftpapir på rulle, så har du også mulighed for at få bølgepap på rulle. Bølgepap er selvfølgelig mere hårdfør end kraftpapir, men anvendes heller ikke på samme måde. Bølgepap er for det første ikke helt så fleksibelt som kraftpapir, og kan derfor heller ikke bruges som indpakningspapir. I stedet kan du for eksempel vikle det om dit produkt, og lukke vha. noget tape eller strapbånd. På den måde yder bølgepappen direkte beskyttelse mod skader på sarte overflader. Bølgepappen er som sagt forholdsvis hårdfør og tager bedre imod stød og slag end kraftpapir. Men, det betyder dog ikke, at det beskytter mod hvad som helst. Hvis der behov for beskyttelse, der samtidig også kan udfylde tomrum i kasser, så undersøg maskiner til beskyttelse.

> Emballagemaskiner til papirbeskyttelse

Emballagemaskiner hjælper dig med at automatisere din pakkeproces. På den måde sparer du tid på dit lager, når du ikke behøver at producere alt dit pakkefyld og beskyttelse helt manuelt. Hos RAJA tilbyder vi et stort udvalg af forskellige typer maskiner til fremstillelse af pakkefyld og beskyttelse af papir. Du kan se vores udvalg af emballagemaskiner til papirfyld her. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til produktion af pakkefyld af papir. Du har bl.a. valget mellem om din maskine skal være automatisk eller manuel. Der er også forskel på hvilke typer papirpuder maskinerne kan fremstille. Nedenfor kan du læse nærmere om to forskellige typer emballagemaskiner, der passer til meget forskellige behov, og som hver i sær producerer forskellige typer papirbeskyttesle.

En FillPak® TT Cutter er perfekt til at lave sammenkrøllet 1-lags papirbeskyttelse, som kan ryge direkte ned i kassen. Maskinen skære selv papirbeskyttelsen til den indstillede længde, hvilket gør det nemmere at føre direkte ned i kassen. Den kan også betjenes med en fodpedal, så du helt har hænderne frie. Den kan producere op til 1,4 meter i sekundet.

Hvis du leder efter en maskine, der meget hurtigt kan producere papirpuder, så er PadPak® Guardian måske den rigtige maskine til dig og din virksomhed. Dette er en af de nyere maskiner i vores sortiment og er en maskine med meget høj kapacitet. Den kan producere omkring 72 meter papirbeskyttelse i minuttet. Til denne maskine kan du selv vælge om, den skal producere 1-lags eller 2-lags papir. Den producerer også en helt anden type papirbeskyttelse sammenlignet med FillPak® TT Cutter.

Udover disse to maskiner har vi et sortiment af emballagemaskiner, der passer til andre behov end, hvad disse ovennævnte maskiner, opfylder. Ønsker du at læse mere om emballagemaskiner til papirbeskyttelse, kan du se med i nedenstående blogindlæg, hvor vi kommer nærmere ind på mange flere maskiner, som ikke er blevet nævnt her.


Pak og beskyt med papir


> Flot præsentation af produkter

I nogle tilfælde kan den visuelle præsentation være meget vigtig. Næsten ligeså vigtig valget af beskyttelsen. Derfor er det ikke nok bare at bruge almindelig papirbeskyttelse. Det kan være vigtigt at tænke i, hvordan dit produkt tager sig bedst ud. Der findes forskellige alternativer indenfor papirbeskyttelse, der også giver et fint, visuelt udtryk.

Farverig beskyttelse

Silkepapir er et alternativ til andre papirbeskyttelser, der udover beskyttelse også giver en flot præsentation af produktet. Det er selvfølgelig ikke helt så hårdfør som kraftpapir eller bølgepap. Det betyder også, at du ikke kan bruge det til meget skrøbelige produkter. Indpakning og præsentation er også papirets primære formål. Det er dog godt til beskyttelse mod ridser og skader på sarte overflader. Hvis du ønsker flot beskyttelse til f.eks. lædervarer, smykker, porcelæn og glas, så kunne silkepapiret være et godt valg. Hos Raja kan du vælge mellem 19 forskellige flotte farver.

Et andet alternativ til farverig papirbeskyttelse er SizzlePak® fibre. Fibrene består af 3-lags harmonikaformede papirstrimler. De er fremstillet af genbrugskraftpapir. De er gode til at fiksere dine produkter, og egner sig rigtig godt til bl.a. firmagaver, julekurve, porcelæn, etc. Du kan vælge mellem 9 forskellige flotte farver, eller du kan vælge brun for et mere naturligt look.

Flot og naturligt

En anden god måde at vælge en beskyttelser, der samtidig også giver en flot præsentation af produktet, er ved hjælp af Geami WrapPak. Den fremstiller et miljøvenligt alternativ til boble- og skumfolie. Maskinen omdanner specialpapiret til en beskyttelse med en 3D-honeycomb struktur. Papiret består en særlig kombination af kraftpair og silkepapir. Der er flere fordele ved at bruge denne type papir. For det første er det en miljøvenlig løsning i og med, at det er fremstillet i papir fremfor plast. For det andet fremstår det pænt og naturligt med sin flotte honeycomb-struktur. Brug derfor også papiret til gaveindpakning. Maskinen findes i 3 forskellige versioner standardManuel og EX Mini.

Vil du vide mere?
Ønsker du mere vejledning i valg af papirbeskyttelse, så er du altid velkommen til at kontakte vores emballagespecialister på tlf. 44 58 77 00 eller info@rajapack.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Populære kategorier