Pak og beskyt med papir

7 min læsning15 marts 2019

Pakkemaskiner er en af tiden største tendenser inden for emballage. Mange virksomheder taler om, hvordan de kan se store fordele ved at automatisere deres pakkeproces, og det er ikke så mærkeligt, for det kan hjælpe til at øge produktiviteten, spare penge på materialer og minimere miljøpåvirkningen.

Derfor skal du automatisere din pakkeproces

Produktbeskyttelse kan let gøres hurtigere, billigere og mere effektivt ved hjælp af pakkemaskiner. Nogle af de oplagte fordele er, at du:

  • optimerer pakke- og varehåndteringsprocessen og dermed øger effektiviteten.
  • reducerer mængden af materialer og medfølgende affald og dermed skærer ned på udgifterne.
  • frigør lagerplads til yderligere inventar.
  • hjælper til at reducere miljøpåvirkningen fra din virksomhed.
  • giver din virksomhed større kontrol over pakkeprocessen og dermed forbedrer fleksibiliteten.

Hvis du håndterer mere end 10 pakker per dag, så er der stor sandsynlighed for, at en pakkemaskine kan spare din virksomhed både tid og penge. Mange maskiner kan faktisk lejes, så du behøver ikke nødvendigvis bekymre dig om, at skulle betale en stor sum penge for en maskine på én gang.

Hvis du pakker et meget mindre antal varer eller har med meget specielle produkter at gøre, så er en automatisk pakkemaskine måske ikke den bedste løsning for din virksomhed. Til gengæld vil en maskine som den manuelle Fillpak M formentlig være god hjælp. Vi kommer tilbage til netop Fillpak M senere i dette indlæg.

Vores eksperter er altid klar til at hjælpe med at finde den helt rigtige pakkeløsning til dig og din virksomhed, og hvis du er usikker på hvorvidt en pakkemaskine kunne være noget for dig, så kontakt dem på tlf.: 44 58 77 00 eller info@rajapack.dk allerede i dag.

Pakkemaskiner til beskyttelse

At være sikker på at afsendte varer kommer godt og hele frem til deres ankomststed er essentielt for enhver succesfuld virksomhed, og til at beskytte løse genstande under transport er papir og luftpuder perfekte som støddæmpende pakkeemballage. Pakkemaskiner til beskyttelse producerer hurtigt og let pakkefyld, når det skal bruges, og er et alternativ til at købe færdiglavet pakkefyld (som f.eks. flo-pak, høfyld eller bobleplast).

Pakkefyld af papir

Maskiner der omformer papir til beskyttelse er både en budgetvenlig og en miljøvenlig måde at skabe pakkefyld på. Noget tyder endda på, at kunder foretrækker at modtage deres pakker emballeret i papir, fordi de finder det mere gavnligt for miljøet.

Indpakning med papir
Til indpakning
Fiksering med papir
Til fiksering
Beskyttelse med papir
Til stødabsorbering

Maskinerne tager bunker eller ruller af papir og omdanner dem til kompakt og modstandsdygtigt fyld af krøllet papir, som kan anvendes til at indpakke, fiksere, og beskytte pakkers indhold.

Papirrulle og papirbunke til Padpak
Papirrulle og -bunke til Padpak

Sådanne maskiner er ideelle til store pakkemængder (de skaber op til 1,4 meters papirbeskyttelse pr. sekund), og selvom de fylder mere end luftpudemaskiner, så er papirfyldet og dermed maskinerne mere fleksible, fordi denne type fyld bedre kan tilpasses specifikke produkters behov i forhold til emballering. Hvis du pakker mere end 50 produkter per dag, så er det næsten sikkert, at disse maskiner sparer dig både penge og tid, og generelt skærer de 30% af materialeforbruget inden for de første 3 måneder.

Mere avancerede modeller kommer med features som fjernbetjening, fodpedaler og mulighed for programmering af papirlængder. Hos Rajapack har vi et bredt udvalg af PadPak-maskiner og der er derfor en maskine til ethvert virksomhedsbehov.

De mest prisvenlige modeller som f.eks. Fillpak M er velegnede til mindre pakkevolumener. Den fører papiret gennem en tragt, og fordi den er manuel, har du fuld kontrol over, hvor meget beskyttelsespapir du skaber. Til mere moderate pakkemængder er maskiner som Padpak Junior et oplagt valg. Den passer godt ind i pakkeprocesser, hvor der pakkes mindst 30 pakker per dag.

Fillpak M
Fillpak M
Padpak Junior
Padpak Junior

FillPak TT maskine er et godt alternativ, hvis du har brug for mere pakkefyld end de to foregående maskiner kan præstere – Maskinen producerer nemlig hele 1,4 m. pakkefyld pr. sekund. Et andet oplagt valg er maskinen FillPak TT Cutter. Maskinen har en automatisk skæringsmekanisme, så papirpuderne føres direkte fra maskinen ned i pakkekassen og dermed effektiviserer pakkeprocessen. Skæringsmekanismen kan desuden indstilles således, at en ny papirpude fremstilles og afskæres så snart den forrige er revet af. Du kan også indstille forskellige papirlængder, og dermed producere fyldmateriale der passer præcist til dine forsendelser. Endelig har den fodpedal, så du har begge hænder fri til at pakke og lukke forsendelserne. Også FillPak TT Cutter er ekstremt hurtig og producerer 1,4 m pakkefyld pr. sekund

FillPak TT
FillPak TT
FillPak TT Cutter
FillPak TT Cutter

Både Fillpak TT og Fillpak TT Cutter anvender 1-lags papir som fås i 2 kvaliteter. En palle papir giver op til 72 m³ pakkefyld, og kan nemt erstatte luftpuder, skumpuder og mellemlægspap. Som noget nyt kan du også vælge vores Greenline papir, der er fremstillet af 100% genanvendte materialer og er et miljøvenligt alternativ til det klassiske, brune papir. Vær opmærksom på at Greenline papiret er mere gråligt end andre papirtyper på grund af de genanvendte fibre.

Papir til FillPak TT
Papir til FillPak TT
Greenline papir
Greenline papir

Fuldautomatiske maskiner til store volumener, som f.eks. PadPak Senior er perfekt til mere avancerede pakkeprocesser, fordi den kan sørge for et kontinuerligt flow af papir. Papirlængden kan programmeres på forhånd, så du er sikker på, at du altid får den rigtige mængde pakkefyld.

Padpak Senior
Padpak Senior
Padpak senior vandret
Padpak Senior

Den hurtigste maskine med den højeste kapacitet er PadPak Guardian. Det er en kompakt maskine, der kan fremstille op til 72 meter i minuttet, hvilket betyder, at maskinen kan levere beskyttelse til et sted mellem 1000 og 1500 pakker om dagen. Maskinen har 3 justerbare hastigheder og et integreret skæreværktøj. Den egner sig altså perfekt til virksomheder, der pakker mange pakker om dagen, og hvor det hele går lidt stærkt.

PadPak Guardian

Køb, lån og vedligehold

At købe en pakkemaskine kan godt være en stor investering, og det kan være svært for mindre og mellemstore virksomheder at forsvare sådan et køb. Af samme grund kan du leje mange af vores pakkemaskiner! Der er ingen store her-og-nu udgifter, og du har mulighed for at teste maskinen inden du beslutter dig for, om du ønsker at leje den eller ej. Det betyder, at du kan fokusere på at integrere maskinen i din pakkeproces uden at skulle bekymre dig om en langsigtet, økonomisk forpligtelse. Prisen inkluderer gratis levering, installation og vejledning i vedligehold.

En sidste faktor som er værd at overveje, når du integrerer en automatisk pakkemaskine i din pakkeproces, er hvad der sker, hvis den går i stykker og har brug for reparation. Her kan du være ganske roligt, for vi kan arrangere assistance direkte på din virksomheds adresse, hvis der opstår problemer, så du kan være sikker på en minimal tidsperiode uden maskinen, hvis der skulle opstå problemer.

Overvejer du at inkludere en pakkemaskine i din pakkeproces, eller har du spørgsmål til, hvilken model der er den mest passende til din virksomhed, så kontakt vores eksperter på tlf.: 44 58 77 00 eller via info@rajapack.dk og hør nærmere om vores udvalg og om hvordan vi kan hjælpe dig med at optimere din pakkeproces.

Populære kategorier