Stilfuld indpakning med silkepapir!

3min læsning 05/02/2021

Udpakning af produkter skal være en oplevelse for kunderne – fænomenet der også kaldes ‘Unboxing’ er steget i popularitet de seneste mange år. Kunden vil have en oplevelse online såvel som i detailhandlen. Emballage-designet og indpakningen spiller mere og mere en afgørende rolle.

Hvad er silkepapir?

Silkepapir er en ekstremt tynd og let type af papir med en massefylde på under 30 g/m2, dog er det ikke kun den lave vægt som er mærkbar, da det fine papir oftest også kan fremstilles af op til 100% genbrugsfibre – f.eks. fra pap, avis eller enkelte juice kartoner. Pulpen, eller med andre ord ‘de genbrugte fibre’, rulles ud som en våd papirmasse på en “papirmaskine” indtil den ønskede tæthed er nået. Papiret tørres herefter i en stor dampopvarmet del af maskinen og rulles på store cylindre.

Produktionen kan nu være helt klor- og syrefri samt fri for trækomponenter og være korrosionsneutralt.

Før i tiden kunne silkepapiret blive skørt over tid og udvikle syre. Hvorefter følsomme genstande blev angrebet og beskadiget af syreindholdet i papiret. Af denne grund blev der udviklet syrefrit silkepapir og produktionen kan i dag være helt klorfri, træfri, syrefri og korrosionsneutral.

Silkepapir
Klor- og syrefrit silkepapir i 19 farver.

Syrefrit silkepapir:

Når man fremstiller syrefrit silkepapir fjerner man alle de sure komponenter i vævet. Dette gør silkepapiret ideelt til beskyttelse og opbevaring af følsomme produkter som smykker, service og antikviteter.

Derfor kan man bruge syrefrit silkepapir til mere end traditionelt silkepapir. Hos RAJA er vores silkepapir både klor- og syrefrit – og det smitter ikke af. Vi har ydermere silkepapir inkluderet i en pakkemaskine kaldet Geami WrapPak, som man både kan få til manuelt brug eller maskinelt brug.

Geami WrapPak

Forskellen på Silkepapir og crepepapir:

Der findes forskellige typer af silkepapir, en variant er crepepapir. Den største forskel er fremstillingsprocessen. Begge masser rulles på en papirmaskine og tørres, men med crepepapir påføres der et tyndt lag klæbemiddel og det ridses med et blad – hvilket giver crepepapiret en krøllet effekt med god elasticitet. Massefylden på crepepapiret sammenlignet med silkepapiret er tykkere, helt op til 72-130 g/m2. Det er tungere og mere robust. Crepepapir er god som beskyttelse på runde og vinklede genstande såsom rør, møbelfødder o.lign.

Silkepapir er god til at skabe en “Unboxing-oplevelse”:

Silkepapir kan lave en flot dekorativ beskyttelse til dine produkter. Det findes i mange farver og pletter ikke. Pga. den klor- og syrefri produktion er silkepapiret også særdeles miljøvenligt. Brug det som beskyttelse eller dekoration i dine poser eller omkring produkter med sarte flader i dine gaveæsker – mulighederne er mange.

Se vores 19 farver af silkepapir her!

… også kan man også gemme silkepapiret til at være kreativ med børnene – hvilket jo er god tidsfordriv her i Corona-tiden.

Blomster lavet af silkepapir

🙂

Populære kategorier