Undgå Postnords håndteringstillæg på dine pakker

3 min læsning 07 januar 2019

Postnord indfører nye emballageregler fra 1. januar 2019

Fra 1. januar 2019 indfører Postnord nye regler for emballering af pakker. Hvor du før betalte ud fra vægt, så længe pakkerne holdt sig inden for specifikke målkrav, så pålægges der nu et tillæg for pakker, som kræver manuel håndtering.

For at undgå at dine pakker pålægges et tillæg, skal de derfor kunne maskinsorteres. Pakker kan maskinsorteres når følgende krav er opfyldt:

  • Pakker skal have 5-6 lige og ubrudte flader.
  • Pakker skal kunne stables og dermed have en regulær form.
  • Pakker skal være pakket i godkendt emballage hele vejen rundt. Godkendt emballage er pap, plast, kraftig folie og flamingo.

Du kan læse mere om Postnords nye regler og downloade en tjekliste her.

Hvad med mine runde produkter?

Med de nye regler bliver bl.a. ruller og rør pålagt omtalte håndteringsgebyr. Det betyder dog ikke, at der automatisk kommer tillæg på dine pakker, hver gang du skal sende aflange og runde produkter som plakater, kalendere m.m. Du kan med fordel anvende trekantede paprør  eller firkantede paprør, som begge er stabelbare og lever op til kravene om 5-6 ubrudte overflader, ligesom de er udformet i godkendte materialer. For dine produkter gør det ingen forskel, om de er rullet sammen i runde eller kantede rør.

Troppac rør brun
Triopac rør, brune i flere størrelser
Quattropac brune rør
Quattropac. Firkantede, brune rør

Vores trekantede rør fås desuden med en flot, hvid yderside som med garanti efterlader et mere sofistikeret indtryk hos modtager. Du finder vores hvide Triopac rør her.

Triopac hvide rør
Triopac hvide rør, stabelbare

Ingen regler uden undtagelser

Er du en af dem, der i særlig grad pakker og sender tekstiler, så spørger du måske dig selv, om det så er slut med at sende flade plastposer med Postnord. Her er svaret nej. Med alle regler følger som bekendt undtagelser, og netop tekstiler i forsendelsesposer er en sådan. Du kan nemlig stadig sende flade plastikposer med tekstiler, uden at de bliver pålagt et håndteringsgebyr. Det eneste du skal sørge for, er blot, at posen er pakket tæt, dvs. uden løse kanter. På den måde kan disse pakker også maskinsorteres og lever dermed op til de nye krav. Hos Rajapack har vi et stort udvalg af forsendelsesposer til tekstiler, så du forsat kan sende dine pakker trygt med Postnord.

Forsendelsespose i plast - 60 my
Forsendelsespose i plast – 60 my
Forsendelsesposer med returlukning og stripåbning
Forsendelsesposer med returlukning og strip åbning

Har du spørgsmål til de nye regler eller blot til, hvordan du bedste pakker dine produkter, så sidder vores specialister klar til at hjælpe mandag til fredag 8.00 – 16.30 på tlf. 44 58 77 00. Du kan også kontakte os via vores chatfunktion på rajapack.dk eller via mailen info@rajapack.dk.

Populære kategorier