Hvad er volumetrisk vægt?

7 min læsning13 april 2021

Optimer på den volumetriske vægt hvis du vil spare på dine transportomkostninger…

…og ja hvad mener vi så med det. Volumetrisk vægt afspejler pakkens vægtfylde, som er den plads en pakke fylder ift. dens faktiske vægt. Det er en metode mange fragtfirmaer bruger til at finde ud af hvor meget pakken fylder under transport og det er som oftest også den de fakturere efter, hvis den overstiger pakkens reelle vægt. Det er derfor vigtigt at mindske hulrum og tilpasse din emballage til produktet. I dette indlæg vil vi give dig nogle fif til emballage der kan optimerer hurtigt og enkelt. Derudover har vi indsat nyttige links til de fragtfirmaer, som vi ved, benytter sig af denne volumetriske vægt.

Fragtpligtig vægt er den vægt du bliver faktureret og betaler for. Dette kan både være din pakkes faktiske vægt, men også være dens volumetriske vægt, det afhænger af hvilket tal der er størst.

UPS beskriver det på deres hjemmeside således:

“Fakturerbar vægt er den vægt, der bruges til at beregne taksten. For indenrigs og internationale serviceydelser er den fakturerbare vægt, den vægt der er størst efter en sammenligning af volumetrisk og faktisk vægt.”

UPS – Help center

PostNord siger det således:

Er pakkens volumenvægt større end dens vægt, fastsættes prisen alene efter pakkens volumenvægt.

PostNord – Volumeberegner

Alle fragtmåder, om det er til søs, i flyveren eller i pakkebilen er begrænset af plads og en maks. vægt. Derfor sammenligner transportørerne et gods’s faktiske vægt og volume, ved at omregne volumen til ‘volumetrisk vægt’ – det gør de for at få mest ud af den reelle plads de har til rådighed. Omregningsfaktoren afhænger af transportform og transportør; derfor skal man altid tjekke hos den enkelte transportør hvilken beregning de bruger (transport magasinet, har en god artikel om fragtpligtig vægt her) – den beregning som oftest er anvendt og anvendt til alm. pakketransport er illustreret ovenover og udpenslet her:

(PAKKENS RUMFANG: højde x længde x bredde) / 5000

= PAKKENS VOLUMETRISKE VÆGT

Bærere, der anvender dimensionel vægt

3 tips til optimering:

Analyser

Start med at analysere hvilke ordrer du har flest af og hvad størrelse af kasser du dermed anvender oftest, dermed kan du finde frem til det størrelses-spektre som dine keysellere bevæger sig indenfor. Du vil også undgå at opmagasinere for mange kasser, som du ikke bruger ret tit. Her vil du kunne se om det giver mening for dig at erhverve justerbare kasser (se afsnit om produkter), da de kræver mindre opbevaring og gør pakkeprocessen mere overskuelig. Du vil også finde frem til de størrelser, du bruger mest, og som skal være nøgleemballagen (den prioriterede og udviklede emballage – kundeoplevelsen er også i spil her).

Produkter der hjælper til optimering

Variabel kasse

Kasser der kan tilpasses i højden: En kasse som denne kan tilpasses det enkelte produkt, hvilket er rigtig smart. Du behøver kun erhverve dig en slags kasse til mange forskellige produkter, hvilket sparer dig plads på pakkestationen og gør pakkeprocessen mere overskuelig for din pakkemedarbejder.

Brune postæsker

Postæsker: De klassiske postæsker findes i enormt mange varianter og henvender sig rigtig godt til de mindre postordre – i vores sortiment finde du ikke mindre end 70 størrelser i hhv. brun og hvid. De fylder ikke meget, er nemme at samle, kræver ikke meget plads.

Omslag

Omslag: Omslag, krydsomslag, bogomslag – ja, kært barn har mange navne. En ting omslaget er særdeles god til, er at tilpasse sig – de fleste kan nemlig tilpasses i højden og beskytter særdeles godt. Har du produkter der kan bruge disse, er de rigtig smarte.

Teleskopisk kasse

Teleskopiske kasser: En teleskopisk kasse er hvor du via låget tilpasser højden. Det er en rigtig stærk kasse, da overlapningen og foldningen danner dobbelte lag som giver ekstra beskyttelse. Ideel til lettere produkter i varierende højde som f.eks. tekstiler, tørklæder, tasker m.fl.

Alm. foldekasser kan også gøre arbejdet, det behøver ikke være så avanceret. Det vigtige er at du finder dit spektre, ikke erhverver dig for mange størrelser og samtidig mindsker hulrummene. På vores hjemmeside kan du finde mere end 800 størrelser af alm. foldekasser. Vores Boxselector gør det nemt at finde størrelserne du søger:

Hvis vi hurtig skal lave en opsummering, så er det vigtigt at du analysere dit produkt og vælger den emballage der giver mening for produktet. Det smarte ved “flere kasser i én og samme kasse” er at du optimere på flere parametre på samme tid. Vores specialister kan hjælpe dig med dine tvivlsspørgsmål: tlf. 44 58 77 00.

Optimer Pakkeprocessen

Pakkebord

Når en medarbejder står og pakker og det skal gå stærkt. Så er det alfa omega, at alle de nødvendige ting er inden for rækkevidde. Gør det nemt og overskueligt på pakkestationen og gør alt let tilgængeligt. 3 nemme fif:

  • 1: Start med en god arbejdsstation, hvor alt materiel til pakningen er placeret. Se vores Pakkebord.
  • 2: Læg de optimerede størrelser af kasser inden for go’ rækkevidde.
  • 3: Træn og undervis dit hold i volumetrisk vægt.

Fragtfirmaer og links:

De fleste pakkefirmaer anvender volumetrisk vægt som beregningsgrundlag. Vi har researchet lidt på det, og fundet de nyttige links frem til jer:

PostNord: Via dette link finder du en volumeberegner og PostNord’s retningslinjer.

UPS: Via dette link har UPS beskrevet deres reningslinjer for emballering. Hvis du går tilbage via breadcrumben kan du finde en masse nyttige oplysninger. Dette link er til Volumetrisk vægt og hvordan de beregner.

DHL: I dette link har DHL givet lidt fif’s til at ‘pakke med omhu’ – til højre vil i kunne finde deres volumetriske beregner i et popup vindue. Her er det muligt både at beregne rør og kasser, det kan vi godt li 🙂

Pakke.dk: Er et site som samler samtlige distributører. På deres site har vi fundet følgende oplysninger (LINK):

“Volume vægt

Pakke.dk’s prisystem er baseret på volumevægt. Volumeberegning er transportbranchens måde at omregne volumen til vægt. For at finde volumevægten multiplicerer man først længde, bredde og højde i cm. Herefter dividerers der med 5000. Eks. (LxBxH)/5000.

Volumevægten opretholdes mod den faktiske vægt. Den højeste vægt af de to er beregningsgrundlaget for prisen.


Til sidst vil vi sige tak fordi i læste med. Tænk over mængden af emballage når du emballere og kig på beregningen. Bruger du unødvendige penge på alt for store kasser, med alt for meget tomrum? Hvis det er tilfældet, så skynd jer at optimer.

Skulle i have spørgsmål er i velkommen til at kontakte vores specialister på tlf. 44 58 77 00, eller via live-chatten på hjemmesiden:

https://www.rajapack.dk/

Populære kategorier