5 tips til at forbedre din webshop

9min læsning 22/07/2021

Som nr. 1 inden for emballage i Europa, har vi hos RAJA stor erfaring med, at hjælpe vores mange kunder inden for e-handelssegmentet. Ved at du får truffet de rigtige valg baseret på dit aktuelle behov, kan du øge både produktivitet, rentabilitet og samtidig reducere dit klimamæssige fodaftryk. Læs med her og få 5 nyttige tips til at forbedre din e-handel og webshop.

Tip 1: Optimer kundeoplevelsen med gnidningsfrie leveringer og returneringer…

En kundeorienteret tilgang er nu en selvfølge hos de fleste webshops. Mange virksomheder har lært, at det lønner sig at lytte til deres kunder og at have en aktiv dialog. Det er en sikker måde at oprette loyalitet på, hvilket også vil føre til, at kunden ønsker at komme tilbage igen og igen. Men hvordan skaber du denne gode kundeoplevelse?

Fragten og transporten af dine produkter er en af de faktorer der bestemmer om kundeoplevelsen ender negativt eller positivt. Kan du tilbyde hurtig levering, fleksible leveringsmuligheder og evt. en gratis forsendelse? Det er sådanne parametre der kan være afgørende for, om der sker et køb eller ej. Eller leveres pakkerne i god stand? Intet giver så dårligt et indtryk, som en ødelagt pakke – her er det vigtigt, at du vælger den rigtige emballage, så dine produkter får fuld beskyttelse mod de stød og slag der kan opstå under transporten. Eller har du kigget på om returprocessen er enkel og intuitiv for kunden? Ved at forenkle retur-processen for kunden, så meget som muligt, kan du sikre at kunden vender tilbage næste gang, selvom produktet ikke har opfyldt forventningerne første gang. I vores sortiment tilbyder vi emballage der gør det nemt for kunden at returnere. Vores forsendelsesposer med returlukning og vores kasser med returlukning er en let og enkel løsning. Begge løsninger er udstyret med en dobbelt klæbelukning, og på den måde kan kunden anvende den samme emballage til at returnere produktet i.

En anden smart fidus, som mange webshop-ejere allerede har luret er, at tilbyde kunden en returneringslabel vedlagt forsendelsen. Til dette kan du i vores sortiment finde en effektiv etiket-printer som denne Zebra ZD420 DT.


Tip 2: Reducer din påvirkning på miljøet med miljøvenlige alternativer til din emballage…

Desværre øges brugen af naturressourcer, da e-handelssektoren vokser og vokser. Men ved at vælge emballage med miljøet i fokus, kan du drastisk reducere din klimapåvirkning. Miljøvenlige emballagemuligheder reducerer forbruget af naturressourcer og hjælper din virksomhed med at tage ansvar for miljøet. RAJA har et stort udvalg af miljøvenlig emballage – vores holdning er, at det skal være let at vælge grønt, og der skal altid være et miljøvenligt alternativ til dit emballageprodukt.

At vælge grønt koster ikke nødvendigvis mere. Tværtimod kan mange innovative løsninger bidrage til reducerede omkostninger pr. forsendelse, f.eks. ved at reducere unødvendig tomrum eller brug af tape. Det lønner sig at være opmærksom på nye alternativer, så du kan udvikle dine emballageprocesser, når det er nødvendigt.

At tænke på miljøet er noget, der skal gennemsyre hele din virksomhed. Tænker du på miljøet, når du handler? Sammenlign dine forsendelsesmuligheder for at finde den mulighed, der giver de laveste C02-emissioner. Er der måske produkter, der kan købes fra Europa i stedet for Kina osv. osv. osv.? Alt vores RAJA-mærket emballage er købt og produceret i Europa og vi har stor fokus på produktets historie og tilblivelse.

Tip 3: Optimer effektiviteten i din logistik kæde

Gennemgå din logistikkæde med jævne mellemrum for at identificere muligheder for strømlining. Dette kan give en bedre kundeoplevelse i form af f.eks. kortere leveringstider eller måske højere rentabilitet i virksomheden i forbindelse med reducerede transport- og logistikomkostninger. En ting, du har kontrol over, er at du kan reducere vægten og volumenet på dine leverancer.

https://www.rajapack.dk/blog-dk/hvad-er-volumetriskvaegt/

I mange tilfælde vil dette hjælpe dig med at spare penge. Det er også meget vigtigt at forsøge at forhandle priser hvert år, da mange virksomheder øger både antallet af pakker og omsætningen hvert år. Flere pakker betyder normalt lavere priser.

Læs her vores blogindlæg om volumetrisk vægt og hvordan du kan udligne hulrum og spare på transporten.

Vores råd til dig er at holde dig opdateret og nå ud til dine samarbejdspartnere for rådgivning og support: drøft dine forretningsbehov for at finde løsninger og få hjælp til at optimere dine processer. Er dit nuværende logistiksystem optimalt, eller skal du opgradere til et nyt, mere effektivt system? Bruger du de rigtige kasser? Ved at bruge emballage, der fungerer til flere forskellige produkter, kan du spare både tid og penge. Mange af vores kunder vælger derfor at bruge  kasser med variabel højde,  der giver dig mulighed for at tilpasse emballagen til dine produkter og samtidig spare lagerplads og tid.

Tip 4: Gør din emballage mere personlig…

Hvis du kræser lidt ekstra for designet og din emballage, er det ofte noget kunderne bemærker og værdsætter. Det er med til at give dit brand værdi og opmærksomhed. Vidste du, at du kan tilpasse emballagen hos os? Pakker eller forsendelsesposer med dit logo og din grafiske profil, er med til at styrke dit brand, samtidig med at dine kunder får et professionelt førstehåndsindtryk. Det kræver dog, før at det kan betale sig, at du når et bestemt volume i dine forsendelser – der skal en hvis produktionsstørrelse til før det kan betale sig at få lavet tryk.

https://www.rajapack.dk/blog-dk/pakketape-med-tryk-forstaa-trykprocessen-bag/

…Hvis du leder efter et mere økonomisk alternativ til tryk, der stadig har stor indflydelse, anbefaler vi, at du designer din egen pakketape det kan du gøre via vores onlineværktøj.

Læs her vores blogindlæg om tape med tryk og bliv klædt på til at designe din helt egen tape.

Du kan også sende en personlig hilsen med dine pakker, det er en “anden” måde at tilpasse din emballage på og sætte kunden i centrum. Det kan være en simpel håndskrevet note, der takker dig for købet, eller måske en salgsfremmende kode for at tilskynde til et nyt køb. Du kan også personalisere flyers med modtagerens navn eller endda underskrive med navnet på den person som pakkede ordren. Dette er selvfølgelig mere komplekst, men det kan være godt med et personligt præg. 

Tip 5: Øg produktiviteten på dit lager…

Bruger du maskiner til at automatisere dele af dit lager og din pakkeproces med?

Mange virksomheder, der pakker et bestemt antal pakker om dagen, kan opnå meget ved at erstatte bestemte faser i pakkeprocessen med en pakkemaskine. Den øgede produktivitet kan give dig mulighed for, at øge antallet af udgående ordrer uden at øge antallet af medarbejdere. Det er vigtigt at investere i dine medarbejdere – og det er nøglen at give dem de rigtige værktøjer og uddannelse for at kunne udføre deres job så effektivt som muligt.

RAJA lagerfører en række forskellige typer emballagemaskiner . Vi har både maskiner til pakkefyld og beskyttelseomsnøringsmaskiner til strapbånd og strækfilmmaskiner samt foliemaskiner . Oplev hele sortimentet på rajapack.dk eller gå på opdagelse i det interaktive online katalog med maskiner og systemer. Kontakt os gerne for en gratis konsultation. Vi hjælper dig med at beslutte hvilken maskine der passer bedst til dine behov. Du kan nå os på hverdage fra kl. 08.00 til 16.30 på telefon: 44 58 77 00 eller via e-mail: info@rajapack.dk .

Afhængig af størrelsen på din virksomhed kan det også være nødvendigt at justere pakkestationer og valg, så det gøres mere effektivt. Tænk over, hvilke forbedringer der kan foretages uden for meget indblanding. Har du f.eks. Brug for en ekstra palleløfter eller andet nyttigt lagerudstyr? Det kan lette hverdagen med små simple forbedringer. Se vores lagerudstyr og sortiment for varehåndtering for inspiration.

Hold kontakten med os

 

Populære kategorier