Beskyt dine pakker mod tyveri

5 min læsning 13 september 2021

Mange webshops har oplevet tyveri når de sender pakker afsted, med simple tricks kan man gøre det svært for tyven og anvende en smart emballageløsning der forebygger tyveri!

I dette indlæg vil vi vise dig hvordan du kan mindske, eller helt stoppe tyven for at sætte deres lange fingre i dine pakker og gods.


> Hvornår skal man tyverisikrer sine pakker?

Overvejelser:

Inden du begiver dig ud i at tyverisikre dine pakker og forsendelser, er det en god ide at vurderer om der er et behov.

For at foretage en vurdering er det vigtigt, at du tager højde for, hvor meget din produkttype er udsat for indbrud, men frem for alt de omkostninger tyveriet og manipulationen medfører.

  • Er du afsender af et værdifuldt og eftertragtet produkt?
  • Viser dine erfaringer at tyverierne er mange og du taber på det?
  • …eller kræver jeres forsikring at i tyverisikrer?

Ovenstående spørgsmål er gode at undersøge inden du begynder at tyverisikrer – du skal afdække om der reelt er et behov og hvad du har af omkostninger. Hvis der et behov, så er det værd at undersøge de omkostninger du har ved et tyveri vs. omkostningerne du kommer til at have, ved at tyverisikrer dine pakker.

Nogle typer af produkter er mere udsatte end andre, på billedet herunder er de klassiske hvor risikoen som regel er høj:

> Klæbebånd:

Klæbebånd

En simpel og billig men smart måde at tyverisikrer på, er at bruge emballage som oprindeligt ikke var designet til tyverisikring, men grundet dens funktion gør den et tyveri synligt – den smarte emballage vi snakker om, er klæbebånd. Som kan fungere som et slags forebyggende element, der får tyvene til at tænke sig om en ekstra gang.

Klæbebånd har nemlig den funktion, at hvis man prøver at tage det af kassen, så river det overfladen på kassen i stykker og efterlader en tydelig ødelagt kasse.

Klæbebånd er et alternativ til pakketape af plast, og endda et miljøvenligt alternativ. Limen på klæbebåndet aktiveres når det fugtes og binder derefter straks til overfladen på ​​kassen. Når, som før nævnt, det våde selvklæbende bånd fjernes, beskadiges overfladen og en uautoriseret åbning afsløres straks. 

Bemærk, at til klæbebånd kræves der en fugtemaskine til bearbejdning af båndet.

> Sikkerhedstape

Sikkerhedstape er en tape designet til at tyverisikrer og er igen en forebyggende metode. Tapen har to lag og hvis man forsøger at fjerne den, efterlader den et aftryk med teksten ‘Opened Void’. Tapen fungerer med andre ord som en “plomberingstape”. Denne tape er en tydelig tape, der signalere til tyven, ‘at hvis du åbner mig, så kan det ses!’.

Denne tape er også en smart måde at “Plombere sine pakker på”, men den gør også pakken mere synlig i lasten. Derfor er klæbebåndet meget smart, da det samtidig er anonymt.

 

> Plomberinger

En totalsikring af dine vare er en direkte plombering af metal eller plast. Denne form for plombering er mest beregnet til containere, eksportkasser af træ og plast samt f.eks. tønder.

Plomberinger af plast:

Vi har to typer af plomberinger i plast, en med sikkerhedstakker og en glat, lidt ala en strips:

Funktionerne kan ses udfra billederne og denne form for plombering kan fjernes med kniv, saks eller en bidetang. Plomberne er udstyret med individuelle 6-cifrede serienumre, som kan bruges til identificering af indhold uden åbning.

High security plombe:

En plombe af denne kvalitet er egnet til containere, samt ved helt særlige transport former, som er særligt udsatte. Den er udstyret med dobbelt nummerering og er beklædt med ABS plast – den er fremstillet af stål med rustbeskyttelse og plomben kan kun åbnes med en boltsaks.


 

 

Håber du kunne bruge vores lille fif til sikkerhed af dine pakker, der findes selvfølgelig andre smarte metoder til at gøre åbningen af dine pakker besværlig for tyvene – hvis du har lyst til at høre mere eller har brug for yderligere råd og vejledning i tyverisikring af dine pakker, så kontakt vores emballagespecialister, de sidder klar til at hjælpe med at finde den rette løsning til dig og din virksomhed.

Vores emballagespecialister kan kontaktes via: 44 77 58 00 | info@rajapack.dk | Live chat.

Følg ligeledes med på de sociale medier hvor vi giver nyttige tips til din emballage og tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du får tilsendt nyheder og eksklusive kampagner direkte til din mailboks:

 

Populære kategorier