Den ideelle miljøvenlige emballering!

5 min læsning07 april 2021

Hvordan ser en miljøvenlig pakke ud? Hvilke typer af emballage skal jeg bruge for at få den ideelle miljøvenlige pakke? Det er spørgsmål som mange webshop-ejere stiller sig selv og derfor giver vi her vores bud på hvordan sådan en pakke kan se ud.

Øverst ser du vores bud på den ideelle pakke, hvor alt er af miljøvenlig emballage, lige fra papkassen, til fyldet, til forseglingen og til adresseringen.

☘️ Pak / Emballer:

Lad os starte med at tage et kig på papkassen. Benyt en kasse hvor kvaliteten er i top, men som samtidig er lavet af bæredygtig skovbrug og en høj procent af genbrugspapir.

Vores kasser består af 70% genbrugspapir. Vi har sikret den høje kvalitet i vores kraftliner (ydersiden), som er fremstillet af træ fra bæredygtig skovforvaltning. Vores testliner (den indvendige del af bølgepappet) er fremstillet af genbrugspapir. Alt i alt, en bæredygtig kasse der kan genindvindes, genbruges og som er lavet af bæredygtige materialer.

Men stop ikke ved kassen – tænk også på kassens funktioner og det fodaftryk den sætter på sin vej:

  • Reducer: Sørg for at tilpas kassen til indholdet og minimer tomrum, dette reducerer ikke kun mængden af emballage og pakkefyld, men pakkens mindskede volumen giver også mere plads i transporten, så turene på landevejene, rundt omkring, bliver færre.
  • Genbrug har mange synsvinkler gemt i sig, men når vi snakker om din papkasse kan du gøre dig overvejelser om bl.a. returforsendelse – skal og kan kassen genbruges af kunden? Du mindsker returneringsskader ved at tilbyde kunden den rette emballage og du sparer kunden for at købe en kasse mere. Afhængig af hvad der giver mening for dig og dit produkt, så overvej alle trinene i processen med det samme. Kasse med returlukning.

☘️ Beskyt – med miljøvenligt pakkefyld af papir:

Nu går vi videre til pakkefyldet. Brug pakkefyld af papir og sørg for papiret er fra bæredygtig skovforvaltning, FSC-certificeret og eller produceret af 100% genanvendte materialer. Mulighederne er mange når det kommer til ‘pakkefyld af papir’ og hvis du er i tvivl om et produkt, kan du altid ringe til vores specialister (44 58 77 00) eller skrive direkte i vores live chat på hjemmesiden rajapack.dk.

Emballagepapir, som er en af mulighederne, (også kaldet kraftpapir) har den fordel, at det kan både fungere som indpakning og som fyld.

Herunder kan du se et udsnit af vores pakkefyld af papir:

Kraftpapir på rulle
Papirfyld fra en WrapPak Protector
Luftpuder af papir
Kraftpapir som indpakning

På billederne kan i se nogle variationer af papirfyld. Et bedre overblik kan i få ved at følge linksne. Hovedsagen er at i bruger pakkefyld af bæredygtigt papir.

☘️ Forsegl – med miljøvenlig pakketape:

Nu har vi fundet papkassen og vi har kommet fyldet i… nu skal papkassen lukkes og det gøres med miljøvenlig pakketape af papir som kan genindvindes med kassen.

Tape af papir fremfor plastik er et super alternativ til den klassiske pakketape af PP eller PVC. Den har de samme gode egenskaber, men er lavet af bæredygtige ressourcer: Silikonefrit kraftpapir og en klæbemasse af naturgummi. Du behøver ikke fjerne tapen når kassen skal genindvindes, så du sparer en masse ressourcer.

Pakketape af papir

Det er her at papirtapen udskiller sig. Papirtapen kan geninvindes sammen med emballagen, op imod de andre tapetyper som ofte skal fjernes inden pappet kan genindvindes. Udover at papirtapen giver dig mulighed for at skabe en 1-materiale løsning med papirtape, papkasse og eventuelt miljøvenligt emballagepapir, giver det brune naturlige look også et flot samlet look. What’s not to like ?

Papirtapen fås i 3 varianter:

☘️ Adressering

Vi har i vores sortiment fået en miljøvenlig variant af følgeseddelslommen, en variant af papir. Denne følgeseddelslomme af papir kan genindvindes med papkassen. Limen er uden opløsningsmidler og de kommer i forskellige størrelser.

Følgeseddelslomme af papir

Hele vejen rundt:

Nu har vi været hele vejen rundt om din pakke og du har nu vores bud på en miljøvenlig pakke der er lige til at gå til. Skulle du sidde med spørgsmål, så er vores specialister klar til at hjælpe imellem 8.00 og 16.30 alle hverdage på

tlf. 44 58 77 00.

God fornøjelse!

PSSST! – lige en indskudt sætning som er relevant for ovenstående:

Når du emballere dine ordre og sender dem ud til dine kunder, er der 5 principper og overvejelser du kan gøre dig – herunder kan du se RAJA’s 5 emballageprincipper, som du kan læse uddybet i dette blogindlæg:

Populære kategorier