Miljøvenlige alternativer til din standardemballage!

5 min læsning29 juli 2021

Der er som regel et miljøvenligt alternativ til din standardemballage og hvis du bevidst vælger emballage med miljøet i tankerne kommer du foran dine konkurrenter fra start. Emballageindustrien bliver mere og mere bæredygtig, og vi hos RAJA hjælper dagligt iværksættere med at finde miljøvenlige alternativer til de emballageprodukter de bruger mest.

Læs med her, hvor vi har samlet alternativer til standardemballage såsom bobleplast, forsendelsesposer (også kaldet e-handelsposer/webshop-poser) og pakketape.

Det skal være nemt at vælge miljøvenligt!

Miljøvenlige alternativer til boblefolie:

Mange webshops benytter boblefolie, en god gammel klassisker, i deres forsendelser – forståeligt nok, da det er også et rigtig godt beskyttelses materiale som både er fleksibelt og alsidigt – men det er lavet af plast, et materiale der nedbrydes langsomt eller slet ikke. Derfor er det godt at der findes alternativer, der minimere klimapåvirkningen:

  • Miljøvenlig boblefolie har de samme gode egenskaber som alm. boblefolie, men det er lavet af 80% genbrugs materiale. Det betyder ikke at vi undgår plasten, men at vi reducere den samlede klimapåvirkning fordi der bruges genbrugsressourcer til at fremstillet boblefolien. Vores miljøvenlige boblefolie identificeres let ved sin grønne farve.
  • Kraftpapir er et godt alternativ til beskyttelse af plast. Det er af 100% rent og ubleget kraftpapir, samt FSC certificeret. Man kan både bruge det til indpakning men også som pakkefyld.
  • Flo-Pak® Natural, også kaldet pakkechips kommer i en miljøvenlig variant der er fremstillet af nedbrydelig majsstivelse som let og enkelt nedbrydes af vand og som ikke efterlader giftigt affald. Pakkechips har været lettere udskældt da det er et pakkefyldsmateriale der kan være svært at håndterer – men eftersom den miljøvenlige variant er let at nedbryde gør det den også let at afskaffe, hvis man gør opmærksom på det i sin forsendelse.
  • Miljøvenlige luftpuder, er et andet innoverende skud på stammen til de miljøvenlige alternativer. Luftpuder fremstiller man vha. en luftpudemaskine og det er et fyld mange webshops efterhånden bruger. Luftpuder kan fremstilles efter behov og dermed effektivisere og optimere pakkeprocesser. Vi har 2 miljøvenlige alternativer indenfor luftpuder: Luftpuder af papir og Bionedbrydelige luftpuder. Begge er gode alternativer, papirfolien er fremstillet af 20 g/m2 papir med en 12 my belægning af kartoffelstivelse der garanterer en god holdbarhed når puden fyldes med luft.

Miljøvenlige alternativer til forsendelsesposer (webshopposer):

Forsendelsesposer / webshopposer / E-handelsposer, kært barn har mange navne – men denne pose er i hvert fald e-handelshandlerens bedste ven. Den fylder mindre plads på lageret end papkasser gør og reducerer dine forsendelsesomkostninger fordi materialet er lettere og fylder mindre. Kort sagt er det en perfekt løsning for dig, der sender produkter såsom tøj der ikke behøver så meget pakkefyld og beskyttelse. Desværre er forsendelsesposer, ligesom bobleplast, normalt lavet af plastik og det forurener miljøet på en måde, som f.eks. pap ikke gør. I RAJA tilbyder vi miljøvenlige alternativer:

  • Vores miljøvenlige forsendelsesposer er lavet af 100% genanvendt plast, hvilket minimerer miljøpåvirkningen. Poserne er udstyret med en klæbelukning, de er vandafvisende og har en sort inderside, der beskytter mod gennemsigtighed.
  • Vi tilbyder også forsendelsesposer af papir som er perfekte til bløde produkter som beklædningsgenstande, uld, tekstiler og legetøj. Dette sortiment af forsendelsesposer er lavet uden plastik og er af 30% genbrugt kraftpapir.

Miljøvenlig alternativ til pakketape:

Når pakkerne skal forsegles, benytter de flest pakketape af plast, som er ganske alm. pakketape som vi kender det, det er et naturligt valg for mange. Men her kan du nemt tage et miljøvenligt valg, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Pakketape af papir giver dine pakker et naturligt udseende, og det kan genindvindes sammen med emballagen – man skal ikke frasortere tapen før man smider kassen til genindvinding. Faktum er, at papirtape i mange tilfælde er mere omkostningseffektivt end plastbånd. Papirtape er stærkt og klæber med det samme og bedre end plastbånd til genbrugte kasser f.eks..

  • RAJA’s egen papirtape er er lavet af 57 g silikonefrit kraftpapir med en naturlig gummilim, der gør det genanvendeligt sammen med pappen. I standard kvaliteten bruges den til at lukke kasser der vejer op til 20 kg. Papirtapen kan anvendes let og enkelt med en ganske alm. standard hånddispenser.
  • Der findes også et andet miljøvenligt alternativ, nemlig klæbebånd , på klæbebånd aktiveres limen når den fugtes og binder derefter straks til overfladen på ​​kassen. Når det våde selvklæbende tape fjernes, beskadiges overfladen, og en uautoriseret åbning afsløres straks, det betyder at tyveri er helt umuligt, da det vil efterlade en ødelagt pakke. Bemærk, at til klæbebånd kræves der en fugtemaskine til bearbejdning af båndet.

Har du brug for hjælp til at optimere din emballage med miljøvenlige alternativer…

… så sidder vores specialister klar til at hjælpe! Via vores hjemmeside kan du skrive til os i live chatten. Du kan også sende os en mail på info@rajapack.dk eller give os et kald på 44 58 77 00, så finder vi sammen frem til de rette optimerende løsninger til din virksomheds behov.


Følg ligeledes med på de sociale medier hvor vi giver nyttige tips, og tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du får tilsendt nyheder og eksklusive kampagner direkte til din mailboks:

Populære kategorier