EU laver forbud mod poser af plastik – hvad er alternativerne?

3min læsning 17/04/2019

EU’s medlemsstater har i årevis været engagerede i at reducere anvendelsen af lette plastposer. Det europæiske direktiv 2015/720 fastsætter, at plastikposer skal være mindst 50 my tykke. De lette poser, du modtager i supermarkedet, vil for eksempel forsvinde lidt efter lidt – men hvad har du af alternativer?

Som erhvervsdrivende kan du finde alternativer i alle slags poser lige fra papir- til polypropylenposer.

De 5 bedste alternativer til plastikposer <50 my

Papirsposer af Kraftpapir

Papirsposer er et bæredygtigt alternativ og den indiskutable vinder på miljøfronten. Men er papirposerne stærke nok? Svaret er Ja. Kraftpapir er et meget stærkt materiale, en lille pose kan bære op til 12 kg og en mellemstor pose kan nemt bære op til 14 kg. Men hvad er de helt særlige fordele ved papirsposerne?

  • De kan genindvindes og nedbrydes på kun få måneder og er derfor rigtig gode ved miljøet.
  • Genindvindingprocessen er meget enkel og kraftpapir kan genbruges op til 6 gange i gennemsnit, også et plus på miljøfronten.
  • Desuden kan forbrugeren nemt genbruge posen snesevis af gange uden problemer.

Se vores udvalg af papirsposer her.

Plastposer i >50 my

FYI: Forbuddet gælder ikke for alle plastposer. De tykkere varianter på mere end 50 my er stadig tilladte. Jo højere my, jo tykkere er plastikken og des mere modstandsdygtige er poserne. En af grundende til EU har forbudt plastposer med en vægtykkelse på >50 my, er at de repræsentere størstedelen af det totale antal af de henkastede plastposer i Unionen, og plus at de genbruges mindre hyppigt af forbrugerne end de lidt tykkere plastposer. Så hvis du stadig er til plastik, så kan du gå op i my.

Du kan se vores udvalg af plastposer her.

Polyesterposer eller bomuldsposer (muleposer)

Poser af stof, f.eks. polyester er ligeledes et alternativ. Polyester er et alm. stof i tekstilbranchen, det modstår rynker og bevarer sin oprindelige form helt optimalt. Det absorbere næsten ingen fugt og modstår sollys. Stofposer er holdbare og de er blandt andet hyppigt brugt i modebranchen, hvilke lister et par klare fordele op, som er værd at bide mærke i:

  • Din slutbruger har altid en shopping-pose, evt. med dit logo, lige ved hånden – med andre ord en omvandrende reklamesøjle.
  • Derudover kan posen bruges igen og igen, nærmest på ubestemt tid og man mindsker derfor købet af flere poser.
  • Den er praktisk og kan bruges i flere forskellige sammenhænge, som f.eks. taske, sportstaske, indkøbsnet m.m.

Polyesterposer kommer i forskellige former, tag et kig.

Poser i Jute stof

Jute er en tekstilfiber, som fås fra juteplantens stilk. Vævet jute kaldes for sækkelærred. Poser i Jute stof er foruden sit pæne udseende også ekstremt robuste, det slides ikke nemt og garanterer en god kvalitets pose. Jute er 100% genindvindeligt. Vores jutepose er en meget robust bærepose med ekstra beskyttelse i form af indvendig plastfolie. Den har ligeledes sidefals som giver plads til de helt store ting. Tag et kig her.

 

Poser i polypropylen

Den sidste pose vi anbefaler er poser lavet af polypropylen. Polypropylen er blandt de mest udbredte plasttyper og er en slidstærk pose som kan bruges igen og igen. Desuden har polypropylen en karakteristisk skinnende overflade der tilføjer et strejf af eksklusivitet til dine produkter – derfor bliver poserne også ofte kaldet for cellofanposer

 

Papirsposer

 

 

Plastposer

 

 

Poser i polyester

 

 

Jutestof poser

 

Poser af polypropylen

 

Vidste du… Du kan personliggøre dine poser med logo eller tryk efter eget ønske. Læs mere om det her, eller kontakt vores specialister de sidder klar mandag til fredag 8.00-16.30 på tlf. 44 58 77 00 og via info@rajapack.dk. Du kan også tage et smut forbi hjemmesiden og snakke med dem over vores chat.

Populære kategorier