5 miljøvenlige alternativer til plastemballage

5 min læsning 20 september 2022

Tænker du og din virksomhed miljøvenligt når i vælger Jeres emballage? Emballagen er det første fysiske indtryk kunden gør sig ift. din virksomhed og deres ordre. At papir klarer sig bedre end plastik i denne sammenhæng er nok ikke nogen overraskelse – og derfor vil vi her præsentere 5 helt nye og innovative alternativer til din plastemballage.

Hvad er fordelene ved emballage af pap og papir:

[1] Naturligt udseende: Papir er en måde at forbedre din virksomheds grønne image på. Det er ikke udsædvanligt, når man ved at 45% af forbrugerne vægter virksomheder med et miljøansvarligt image højt. 1

[2] Vedvarende: Papir er som bekendt fremstillet af træ, et fornybart råmateriale, som kan genindvindes og genanvendes helt op til 7 gange.

[3] Let at sortere: Som du ved kan plast være kompliceret at skulle sortere, da der findes mange plasttyper. Med papir er det nemmere – da alle slags papirmaterialer kan sorteres sammen og derefter genbruges (eller endda komposteres).

1. Boblefolie af papir

Et af de mest populære beskyttelsesmaterialer er uden tvivl boblefolie. Traditionelt er det lavet af plast, nærmere betegnet polyethylen. Denne nye boblefolie af papir er af fuldstændig fornybart råmateriale nemlig 100% genbrugspapir og dermed nem at sortere, kan genindvindes og viser kunderne et grønt image.

Papiret er lavet vha. af en unik produktionsteknik, der er i stand til at lave papir med en let bølget reliefstruktur. Ved at sammensætte to lag af papir på denne måde, efterlignes formen af en ​​luftboble struktur og resultatet er et materiale, der absorberer stød – fuldstændig på niveau som den traditionelle boblefolie af plast. Hvad der er endnu mere bekvemt er, at kunderne kan sortere det sammen med sin papkasse.

Boblefolie af papir | RAJA, Europas nr. 1 i emballage
Demonstration af boblefolie af papir | RAJA, Europas nr. 1 i emballage

2. Strapbånd af papir

Endnu en sværvægter inden for traditionel emballage er strapbåndet. Strapbåndet bruges blandt andet til at fæstne og stabilisere pallelæs og her er materialevalget normalt begrænset til polypropylen, polyester og stål. Men nu kan man langt om længe få strapbånd af papir. En miljøvenlig, FSC-certificeret strapbånd der er fremstillet af 95% kraftpapir og 5% vegetabilsk lim. En let og fleksibel form for strapbånd, der er god til manuel omsnøring – den gennemsnitlige rivstyrke er mellem 45 -55 kg.

Strapbånd af papir | RAJA, Europas nr. 1 på emballage
https://youtu.be/7HwkQrK96uA

3. Strækfilm af papir

En anden innovativ papirnyhed er Strækfilm fremstillet af 100% kraftpapir – denne form for strækfilm har netop vundet Scanstarprisen for innovativ emballage i 2022. Normalt er strækfilm lavet af plast men denne eco-stretch strækfilm er 100 % genanvendelig og kan nemt bortskaffes.

Strækfilmen er til manuel indpakning og kan påføres i hånden. Med et klæbrigt indre lag, vil denne miljøvenlige strækfilm klæbe og gøre det nemt, mens du pakker din palle ind. Når du er færdig, rives den (i hånden) og fastgøres med papirtape. Takket være palleindpakningens rivemodstand kan du være sikker på, at en standard pallebelastning forbliver stabil under transport.

https://youtu.be/ObTz7eKa91A

4. Vatterede kuverter af papir

I blandt alle disse innoverende nyheder af papir, finder vi også et alternativ til den traditionelle boblekuvert. Den polstrede papirkuvert er foret med en honeycomb-struktur som er en perfekt støddæmper. Strukturen inden i er yderligere dækket på begge sider af et lag kraftpapir – hvilket gør hele kuverten til et produkt af kun et materiale nemlig papir (Mono-marteriale). Her i 2022 har kuverten netop vundet Scanstarprisen for innovativ materiale og af juryen fik den denne kommentar:

“Innovative! Only one material is replacing the previous packaging. Just paper. The mono-material solution gives multiple possibilities. If you compress it, it stays compressed. May be suitable for new applications next year. “

Vatteret papirkuvert | RAJA Europas nr. 1 i emballage

5. Papirtape

Nu vi er i papiremballage og genanvendelsesprocessen, så kommer vi ikke uden om tape. Det tager lang tid at separere tape af plastik fra papemballage og det er en krævende proces – men det slipper man helt for, hvis man vælger tape af papir og med lim af naturgummi. Tapen har de samme gode egenskaber som alm. pakketape af plast og er fremstillet af silikonefrit kraftpapir som er genindvindelig sammen med papemballage.

Papirtape | RAJA, Europas nr. 1 i emballage

Har du brug for hjælp til at optimere din emballage til nye miljøvenlige alternativer…

… så sidder vores specialister klar til at hjælpe! Via vores hjemmeside kan du skrive til os i live chatten. Du kan også sende os en mail på info@rajapack.dk eller give os et kald på 44 58 77 00, så finder vi sammen frem til de rette optimerende løsninger til din virksomhed.


Følg ligeledes med på de sociale medier hvor vi giver nyttige tips, og tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du får tilsendt nyheder og eksklusive kampagner direkte til din mailboks:

Hvad er fordelene ved emballage af pap og papir?

Papir er som bekendt fremstillet af træ, et fornybart råmateriale, som kan genindvindes og genanvendes helt op til 7 gange.

Populære kategorier