Tænk bæredygtigt når du vælger din emballage!

10 min læsning15 august 2018

Tænk bæredygtigt når du vælger din emballage!

Siden 1954 har Rajapack haft fokus på at bevare naturens ressourcer. Over flere år har vi styrket vores engagement i bæredygtig udvikling, og som en af Europas førende emballagevirksomheder har samtlige af vores 22 afdelinger fordelt på 18 lande forpligtet sig til at beskytte miljøet.

Det er vigtigt for Rajapack, at vores kunder kan vælge miljøvenlige alternativer. Derfor giver vi danske og internationale virksomheder mulighed for at træffe gode, grønne valg i vores webshop, hvor vi har et stort udvalg af bæredygtig emballage, heriblandt både genbrugsemballage og bionedbrydelig emballage.

Et bæredygtigt fokus er en fordel for virksomheder samtidig med, at det er godt for vores natur. Det er en oplagt mulighed for at forbedre dit brands omdømme, for at adskille dig positivt fra dine konkurrenter i et travlt marked og for at forbedre oplevelsen for dine kunder.

Gennem de seneste år er vores sortiment af miljøvenlig emballage vokset stødt og neden for har vi håndplukket nogle af vores favoritter, så du kan blive inspireret til at give din virksomhed et grønnere aftryk. Driver du en webshop har vi også samlet vores emballage til webshops et sted.

Bæredygtig emballage

Udvalget af miljøvenlig emballage tæller boblefolie, pakkefyld, papir, kuverter og meget mere. Et kendetegn ved alle de grønne produkter til emballering er, at den miljøvenlige udgave er mindst lige så god og effektiv, som den konventionelle. Står bæredygtighed højt på dagsordenen i din virksomhed, er der altså ingen gode undskyldninger for, ikke at vælge den bæredygtige emballage til at beskytte dine produkter under forsendelse. Herunder kan du læse meget mere om bionedbrydelig emballage, genbrugsemballage og andre typer af miljøvenlig emballage.

Kartonkuverter af genbrugsmateriel

Når du skal vælge kuverter til beskyttelse af dine værdifulde dokumenter i virksomheden, kan du med god samvittighed vælge Rajapack’s kartonkuverter. De er fremstillet af 75% genbrugsmateriel og er genanvendelige. Kuverten er udstyret med en praktisk sikkerhedslukning, hvor den vha. flapperne låses let i falsen og vil afslører eventuelle brud på din forsendelse. Kuverten kommer i pakker af 100 eller 50 stk. og kan både fåes i brun og hvid. Et godt valg for miljøet og sikkerheden.

Miljøvenlig boblefolie

På grund af sin alsidighed er boblefolie en af de mest populære typer af pakkebeskyttelse. Det kan anvendes til en lang række af ting som f.eks. indpakning, mellemlæg, opdeling og stødabsorbering under opbevaring eller transport. Men boblefolie er ikke kun et effektivt og alsidigt produkt til beskyttelse af dine forsendelser. Det er også en miljøvenlig emballage – I hvert fald hvis du vælger Rajapacks grønne alternativ til den normale boblefolie. Vores miljøvenlige boblefolie kommer i ruller af 100 meter og er designet i en flot grøn tone. Det er bæredygtig emballage, fordi den er fremstillet af stærk polyethylen i en tykkelse af 50 my, der er 100 % genanvendeligt og indeholder mindst 15 % genbrugt polyethylen, så det påvirker miljøet mindre.

Miljøvenlig boblefolie

Pakketape: Papirtape, genindvindelig med papemballagen

Pakketape er som regel en nødvendig følgesvend når du skal lukke dine papkasser, her har du mulighed for at vælge papirtape som det miljøvenlige alternativ til den almindelig pakketape. Papirstapen har en kæmpe fordel ift. syntetisk pakketape, for udover at have de samme egenskaber som alm. pakketape, kan den også genindvindes sammen med papemballagen og efterlader derfor et minimalt miljømæssigt fodaftryk.

Rajapack’s papirtape er fremstillet af silikonefrit kraftpapir med en klæbemasse i naturgummi, den fås både i en standard kvalitet på 57 g/m2 til lettere papkasser op til 20 kg. og i en forstærket kvalitet på 70 g/m2 til mellemtunge papkasser op til 30 kg.

Pakkefyld: Bionedbrydelig emballage

Hvis du ofte anvender pakkefyld i din pakkeproces, så anbefaler vi, at du prøver vores Flo-pak® Super Green eller Flo-pak® NATURAL – To slags bionedbrydelig emballage, der kan komposteres efter brug. Begge er gode, miljøvenlige alternativer til de klassiske pakkechips.

Chipsene er letvægtige og tilpasser sig kassens indhold med det samme. På den måde lægger de sig ikke bare i bunden af kassen og de yder dermed en solid beskyttelse. De er fem gange mere antistatiske end almindelige chips af polystyren, og den bionedbrydelige emballage kan derfor anvendes til alle produkter fra keramik og porcelæn til følsom elektronik eller tunge reservedele.

Flo-pak Super Green - bionedbrydelig emballage til at beskytte produkter under forsendelse

Papir: Billig, bionedbrydelig emballage

Det er ikke kun boblefolie og pakkechips, som kan beskytte dine produkter. Papir er også et oplagt materiale som pakkefyld, og fordi det fleksible materiale kan tilpasses enhver kasse, er det en yderst populær løsning. Hvad enten du skal udfylde tomrum i en kasse, skabe en stødabsorberende pude omkring dit produkt eller blot pakke det omkring indholdet for god beskyttelse, så er papir en god og bæredygtig emballage sammenlignet med andre typer pakkefyld .

Pakkepapiret fra Ranpak er fremstillet af 100% genanvendte materialer og så er det en bionedbrydelig emballage. Det er i sin natur genanvendeligt i sig selv, og kan derfor spare både miljøet for ressourcer og din virksomhed for penge. Ranpaks bionedbrydelige emballage kommer i flere papirkvaliteter og skal anvendes i samspil med en Ranpak-maskine, så du samtidig får optimeret din pakkeproces.

Papir til Fillpak TT og TT Cutter er Ranpaks bud på bionedbrydelig emballageFillpak TT

Etiketter: Greenlist følgeseddellommer

Følgeseddellommer er en af de mest anvendte etiketløsninger under transport, fordi de gør det muligt at identificere pakker og deres indhold, uden at kasserne behøver at blive åbnet. Vores grønne alternativ gør det muligt for dig at vælge en mere miljøvenlig emballage ved blot at lave en lille og enkel ændring i din pakkeproces.

Vores Greenlist følgeseddellommer er fremstillet af mindst 60% genbrugsmaterialer, men de er stadig lige så stærke, robuste og klæbende som de klassiske følgeseddellommer. De fås i tre størrelser, er skabt af polyethylen i 60 my og har lim på to mellemliggende strimler, hvilket fører til 30% mindre anvendelse af klæbemiddel end normalt.

Greenlist Følgeseddellommer RAJALIST

Strapbånd af polyester: Genial genbrugsemballage

Går du op i miljø og genbrug, så gør dette miljøvenlige strapbånd til en del af din genbrugsemballage. Det er fremstillet af 80% genbrugsmaterialer, er dobbelt så stærkt som polypropylen-strapbånd og et rigtigt godt alternativ til stål. Den ekstruderede polyester er 100% genanvendelig og omviklet en rullekerne af pap, som kan genbruges sammen med dine andre papir- og papvarer.

Strapbånd af ekstruderet polyester kommer med en masse fordele: Det ruster og ridser ikke, det efterlader ikke mærker på dine forsendelser og dets elastiske egenskaber betyder, at det kan anvendes til utraditionelle pakkeformer uden at flosse eller miste sin styrke. Med denne type strapbånd får du altså en alsidig og holdbar genbrugsemballage, der med garanti bliver et hit hos jer – Især hvis du regelmæssigt anvender strapbånd til dine forsendelser.

Grønt, miljøvenligt polyester strapbånd

Forsendelsesemballage: Brune postæsker

Vores multianvendelige postæsker er robuste og yder solid beskyttelse af dine produkter. Hvis du sender mange pakker, er disse æsker et oplagt alternativ til de traditionelle æsker. De er modstandsdygtige overfor fugt og temperaturudsving, kan tåle op til 20 kg. og har 3x den normale papstyrke på langsiderne. Vores sortiment af størrelser er enormt og til samme pris finder du også hvide postkasser, som, ud over at yde den bedste beskyttelse, også sørger for at efterlade et elegant indtryk hos modtageren.

Den robuste brune postæske er en god, miljøvenlig emballage

Forsendelsesemballage: Forsendelsesposer af genbrugsplast

Hvis du f.eks. har en webshop og derfor allerede anvender forsendelsesposer, så har vi naturligvis også et miljøvenligt alternativ til dig. Vores forsendelsesposer af genbrugsplast er fremstillet af 60% genbrugsmaterialer, og minimerer derved den miljømæssige påvirkning mest muligt – Det er god genbrugsemballage. Poserne har desuden selvklæbende strimmel til lukning, er vandafvisende og så har de en sort inderside, der sørger for uigennemsigtighed.

De er et oplagt valg, når du skal sende alt fra smykker og kosmetik til tekstiler m.m.

Miljøvenlig forsendelsespose i genbrugsplast

Palletering: Inka-paller

Vi tilbyder selvfølgelig også miljøvenlige løsninger til dig, der sender varer på paller. Vores Inka-paller er en miljøvenlig emballage, der kun vejer det halve af traditionelle træpaller, de er ekstremt robuste og kan klare en belastning på op til 900 kg. Pallerne er desuden modstandsdygtige overfor fugt, og takket være deres lave vægt er de lette at stable, når de ikke er i brug, så du sparer lagerplads.

Eksporterer du varer? Bare rolig, pallerne lever op til ISPM15-kravene og kræver derfor ingen specialbehandling. De fås også som mini-paller og paller specifikt til søtransport.

Inka paller er en form for miljøvenlig emballage, der kan klare belastning på op til 900 kg.

Containere: Krydsfinerkasse – Bæredygtig emballage til eksport

Hvis du eksporterer varer kan du også anvende vores miljøvenlige containere. Krydsfinerkassen med fødder er en miljøvenlig emballage, der består af ramme, bund og låg – Alt i alt en utrolig solid container, som er særligt ideel til søtransport.

Den er fremstillet af krydsfiner i styrke 10 mm med fem krydsende lag af træ. Den er let at samle og lever naturligvis op til ISPM15-kravene omkring eksport.

Krydsfiner kasser med fødder er en god, miljøvenlig emballage

Kontorartikler: Miljøvenlige tidsskriftholdere

Vores bæredygtige sortiment er ikke begrænset til miljøvenlig emballage og beskyttelse, men tæller også kontorartikler. For eksempel har vi miljøvenlige tidsskriftholdere, som er rigtig gode til organisering af dit kontor og dine papirer.

De er fremstillet af 100% genbrugspap og designet i ét stykke bølgepap, der giver et robust produkt. Du kan vælge mellem fire forskellige rygstørrelser, som alle kan skrives på. På den måde kan du let mærke og identificere indholdet. Og så er de selvfølgelig 100% genanvendelige i sig selv.

Miljøvenlige tidsskriftholdere

Gaveindpakning: Høfyld

Vores udvalg af bæredygtig emballage tæller også produkter til gaveindpakning, herunder vores miljøvenlige høfyld, der er fremstillet af 100% naturmateriale. Materialet yder optimal beskyttelse af dine skrøbelige produkter uden at ridse. Det er stødabsorberende og så er det samtidig genanvendeligt.

Høfyldet skaber en flot og præsentabel ramme om dine produkter og er derfor det oplagte valg til gaveæsker og dekoration.

Miljøvenligt høfyld

Hvis du er nysgerrig på, hvad vores sortiment af bæredygtig emballage også indeholder, så har vi samlet produkterne ét sted. På den måde får du det fulde overblik over vores løsninger i miljøvenlig emballage. Vores emballagespecialister sidder desuden klar til at hjælpe dig med at vælge grøn og bæredygtig emballage til din virksomhed mandag til fredag kl. 8.00-16.30 på tlf.: 44 58 77 00 eller via mail: info@rajapack.dk

Populære kategorier