Hvordan fungerer en termisk printer?

2 min læsning 02 februar 2021

► Hvordan fungerer en termisk printer?

Termisk udskrivning bruger varme til at lægge et tryk på papiret. Termoprintere bruges f.eks. til kvitteringer, produkt-etiketter, forsendelsesetiketter m.m. Man skelner mellem to typer teknikker inden for termotryk:

DIREKTE TERMISK

Udskrivning udelukkende på basis af varme
TERMISK OVERFØRSEL

Udskrivning med blækbånd
Bruger papir eller etiketter, der er belagt med et specielt kemisk lag. Kontakt med det opvarmede skrivehoved genererer en kemisk farvereaktion, som efterlader et tryk.Varmen i printeren smelter blækket på båndet sammen med papiret.
Udskriften varer en begrænset periode (± 6 måneder).Udskriften varer på ubestemt tid .
Bruges f.eks . Til udskrivning af kvitteringer .Bruges til at fremstille stregkode-klistermærker eller kode produkter, kasser og paller.

Zebra termisk printer – god til webshops.

Etiketter til termisk print

► Hvad er fordelene ved termisk udskrivning? 

  • Kompakte smarte printere: Printerne er små og lette og nemme at flytte rundt på. Derudover optager de næsten ingen plads på dit skrivebord eller pakkebord.
  • Let at vedligeholde: Printerne kræver ikke blæk eller tonerpatroner.
  • Høj udskrivningskapacitet: Printerne kan håndtere mange udskrifter i minuttet og har et lavt strømforbrug.
  • Lydløs udskrivning: Næsten lydløs udskrivning når det er direkte termisk print, hvor den er ideel til f.eks. kvitteringer.

En termisk printer er enkel at forstå og uundværlig på det lille lager når ordrerne vælter ind. Den er almindeligt anvendt når vi snakker detail og EPOS-systemer til “ikke vigtige” dokumenter, som godt kan bære en kort levetid.

Hvad er volumetrisk vægt?

Volumetrisk vægt afspejler pakkens vægtfylde, som er den plads en pakke fylder ift. dens faktiske vægt. Den volumetriske vægt er en metode mange fragtfirmaer bruger til at finde ud af hvor meget pakken fylder under transport og det er som oftest også den de fakturere efter, hvis den overstiger pakkens reelle vægt. Det er derfor vigtigt at mindske hulrum og tilpasse din emballage til produktet.

Hvordan beregnes fragtpligtig vægt?

Fragtpligtig vægt er den vægt du bliver faktureret og betaler for. Dette kan både være din pakkes faktiske vægt, men også være dens volumetriske vægt, det afhænger af hvilket tal der er størst.

For indenrigs og internationale serviceydelser er den fakturerbare vægt, den vægt der er størst efter en sammenligning af volumetrisk og faktisk vægt. Er pakkens volumetriske nvægt større end dens vægt, fastsættes prisen dermed alene efter pakkens volumetriske vægt.


Se vores udvalg af termiske etiketter her

Vores specialister sidder klar på chatten eller ved telefonen på 44 58 77 00, hvis du har nogle spørgsmål.

Populære kategorier