Tjekliste – Uundværlige produkter under corona-pandemien!

4min læsning 29/01/2021

Social afstand, host i ærmet, sprit af, vask hænder etc. … Dette er alle ting, der er blevet en del af det ‘nye normale’ på grund af Coronavirussen – er du en af dem der skal møde ind og ikke kan arbejde hjemmefra – så fortjener du, at der er styr på hygiejnen og sikkerheden. 

Tjeklisten nedenfor giver dig et overblik over hvilke praktiske produkter, som du kan udstyre dit lager, arbejdsplads eller butik med. Listen inkluderer genstande, der er uundværlige for din personlige beskyttelse, social afstand og (hånd) hygiejne.

1. Personligt beskyttelsesudstyr

Personlige beskyttelsesudstyr er et godt sted at starte. Opret en barriere som bakterierne ikke kan komme igennem – omkring din mund, næse og hænder for at sikre, at du ikke ved et uheld inficerer andre mennesker eller omvendt.

1. Mundbind : omslutter din mund og næse helt. Folk, der ikke er vant til at bære mundmaske, bør vælge en ‘kirurgisk mundmaske’. De er de nemmeste at bruge.

Mundbind - Type II

Gode råd til brug af mundbind:

  • Vask eller sprit hænderne af før brug.
  • Den farvede side er forsiden af mundbindet.
  • Tag mundmindet på og klem på næsen.
  • Rør ikke ved mundbindet under brug.
  • Mundbindet bør ikke bruges , hvis det er blevet vådt.
  • Rør ikke ved selv mundet, når det tages af. Tag i stedet fat i elastikkerne.
  • Smid det ud med det samme efter brug.
  • Vask derefter dine hænder.

2. Engangshandsker : Det er bedst at vælge latex- eller nitril handsker. Godt at vide: Pulveriserede latexhandsker er de nemmeste at tage af og på. Ulempen er, at de ofte ikke anbefales i fødevaresektoren på grund af pulverbelægningen.

Engangshandsker af nitril - pudderfrie

3. Skærm : en skærm af akryl (såsom Plexiglas®) anbefales, når du arbejder på et fast sted og ikke kan holde en afstand fra din kollega eller kunde. Du kan placere afskærmningen mellem to skriveborde i et kasseapparat, reception etc.

2. Produkter til social distancering

At holde en afstand mellem hinanden – er nøglekonceptet bag udtrykket ‘social distancering’. Vi har et par enkle værktøjer til at lette reglen.

4. Afspærringsbånd: Brug afspærringsbånd til at skabe en barriere eller vej, som du ikke bare kan ignorere. På denne måde ved dine kunder hurtigt, hvilke områder de ikke har adgang til, eller hvilken rute de skal følge.

5. Gulvmarkering : tape er ekstremt alsidig og kan fastgøres på mange overflader. Stick for eksempel tape på gulvet for at indikere, hvor nogen skal vente, hvor stor afstand I skal holde fra hinanden, eller hvilken rute I skal følge. Afstandsmærker til gulv: Aflang, rund eller tape – du kan se sortimentet her.

Markeringstape
Runde afstandsmærker
Aflange afstandsmærker

3. Produkter til din (hånd) hygiejne

En sidste foranstaltning, som vi skal kaste ind i kampen mod vira, er god håndhygiejne. Undersøgelse efter undersøgelse beviser, at intet er mere effektivt til at eliminere vira end at vaske hænderne med sæbe og vand; og i samarbejde med alkohol-gel. Nedenfor er de sidste punkter, der udfylder vores tjekliste mod Coronavirus.

6. Sæbe : Vask dem tit – vask dem når du kommer hjem – vask dem, vask dem, vask dem og sprit dem af. Dispensere til de to ting er også værd at huske på: stander til håndsprit. Husk at gelen skal indeholde mindst 70% ethanol. Dispenser til sæbe.

7. Engangshåndklæder og papir : At tørre dine hænder godt er lige så vigtigt som at vaske dem med sæbe. Selv hvis du vasker dine hænder, kan vira stadig være skadelige i et fugtigt miljø.

20. Affaldsposer : Husk at bruge gode affaldsposer. Du kaster måske brugte masker, forklæder, handsker osv. ud.

Affaldssække - Med lukkesnor

Tak fordi du læste med og pas på dig selv og andre!

Populære kategorier