Alt du skal vide om valg af pakketape

3 min læsning22 december 2017

Minimer dit forbrug af pakketape og luk dine kasser sikkert!

Tape er et uundværlig redskab i hverdagen hos mange virksomheder, men de færreste tænker over hvordan de forsegler deres forsendelser og hvor meget tape de rent faktisk bruger. I dette indlæg giver vi dig forskellige tips til hvordan du smartest forsegler din emballage og samtidig sparer på tapen. Til ekstra bonusviden, kan du downloade denne PDF med teknisk viden om tapens opbygning, dens egenskaber og dens komponenter.

God fornøjelse!

 

De “rigtige” måder at forsegle på

Hvis tapen bruges til emballageformål kaldes den pakketape. Vi har som emballage firma naturligvis et stort fokus på hvordan en kasse skal lukkes – og en generel holdning vi tit møder er: ”Meget er godt! ” – Ofte består pakken bogstaveligt talt kun af tape! – med andre ord, hele pakken er totalt dækket af tape, som både er spild af materiale og slet ikke nødvendigt. Herunder viser vi dig tre metoder som du  sikkert kan bruge til at forsegle dine pakker, samtidig med at du sparer på tapen:

 

 

Valg af den rigtige tape

Det er ikke kun forseglingen der spiller en rolle, men også valget af den rigtige type tape der er afgørende for om pakken når frem i hel stand. Når dette valg skal tages, er det vigtigt at man spørger sig selv om følgende:

  1. Hvilken kvalitet er pappet i? (… nogle tape, klæber bedst på kraftliner. Vi anbefaler kasser med yderside af kraftliner, hvilket alle vores papkasser har.)
  2. Hvad er vægten af produktet?
  3. Hvilke klimatiske forhold kommer tapen ud for? (Kolde lande, våde miljøer eller ekstrem varme).
  4. Spiller støjen fra af rulningen af tapen en rolle? (Man kan få ’low noise tape’, eller vælge PVC-tape).

Herunder er en oversigt der gør det lidt nemmere at vælge den rette tape til dit behov:

 

 

Anvendelse og opbevaring af tapen

Når man påføre pakketape, skal det gøres ved en temperatur på mindst 10 °C og på en tør og støvfri overflade. For PP-pakketape bør strækning af tapen undgås, da pakningstapen ellers kan knække. Vi anbefaler derudover at du opbevarer tape i højst 6 måneder, og ved en temperatur mellem 18 og 25 °C. Hvis tapen opbevares ved en anden temperatur, er klæbeevnen ikke optimal, derfor anbefaler vi at tapen opbevares 24 timer før brug ved stuetemperatur. Low Noise tape, kan opbevares i op til 1 år og klæbebånd i flere år, beskyttet mod lys og støv.

… fun fact: TESA bruges ofte som et synonym for tape, og er for mange lig med en tape af høj kvalitet. Hvis et produkts varemærke efterhånden erstatter det generiske navn, kaldes det et generisk mærke. Andre berømte eksempler på generiske navne kunne være: Plexiglas, Lego, Kleenex, Gaffatape…

Hos Rajapack forhandler vi også tesa tape og skal du have råd eller vejledning kan du altid kontakte vores specialister på 44 58 77 00 eller info@rajapack.dk

Populære kategorier