Din komplette guide til det rigtige strapbånd

7 min læsning14 januar 2019

Sådan vælger du det rigtige strapbånd

Omsnøring (eller strapping) er det oplagte valg, når du skal sikre forsendelser under transport samt ved mellemlang eller længerevarende opbevaring. Der er tre overordnede måder at bruge strapping på: Til at fiksere indhold på paller, til at fastholde 2 pakker til hinanden og endelig som ekstra forstærkning. Det kan bruges til at sikre det meste, uanset om der er tale om skrøbelige produkter eller voluminøse pakninger.

Men hvordan vælger du så det rigtige strapbånd blandt det store udvalg på markedet? Med dette blogindlæg får du tips og råd, så du kan vælge netop det strapbånd, som passer til dine behov.

Hvad er omsnøring?

Efter en papkasse er blevet lukket med tape, og her taler vi også selv de mest robuste papkasser, så kan strapbånd anvendes til en fuldendt sikring. Det snøres hele vejen rundt om kassen, og enderne bindes eller svejses sammen, så der opstår en stram og stærk forsegling, som er svær at bryde.

Strapbånd kan anvendes uanset kassens størrelse, og uanset om der er tale om standardkasser, store eksportkasser eller paller. Det er især brugbart, når flere kasser skal holdes sammen – På den måde bliver de anset for værende én enhed og dermed reduceres transportomkostningerne. Det er også ideelt til pladskrævende og tunge elementer, hvor almindelig pakketape ikke er tilstrækkelig.

Strappingmaskiner og tilbehør

Strapbånd kan benyttes manuelt ved at anvende det rigtige tilbehør eller ved hjælp af strappingmaskiner, som sørger for en hurtig og effektiv proces. Hvis du bruger en strappingmaskine, så behøver du ikke yderligere værktøj eller tilbehør for at stramme og fastgøre båndet. Maskinerne svejser nemlig automatisk båndene sammen.

Hvis du foretrækker manual omsnøring, har du brug for værktøj, der kan stramme båndet og efterfølgende fastgøre det med f.eks. plomber eller spænder. For virksomheder, der transporterer produkter af varierende størrelse og form, er et værktøj der strammer og forsegler nødvendigt, og hvis det kan benyttes både horisontalt og vertikalt, så er det anvendelig til selv de mest besværlige pakninger. Kombinationsværktøj gør processen lettere, og har du oftest med ensartede forsendelser at gøre, så kan et værktøj, der kun kan anvendes horisontalt også være en effektiv løsning.

Strapbånd i brug

Håndholdte omsnøringsapparater er ideelle til en lang række pakninger, fordi de kan anvendes til forskellige størrelser og produktvariationer. Desuden er de mobile og kan bruges både vertikalt og horisontalt.

Hvis du skal pakke et større antal kasser, så er en strappingmaskine klart at anbefale. Semi-automatiske strappingmaskiner og automatiske strappingmaskiner fås med helt op til 15 omsnøringer i minuttet. Det siger sig selv, at det effektiviserer processen betydeligt.

Sådan vælger du det rigtige strapbånd til dine produkter

Der findes mange typer strapbånd, og for at opnå de bedste resultater er det vigtigt, at du vælger den type, som bedst matcher dine produkter.

Nedenfor finder du en række spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du køber strapbånd. Med dem besvaret burde du have en god idé om, hvad du har brug for, nemlig: Hvilken styrke og hvilke kvaliteter er nødvendige for at beskytte dine forsendelser. Spørg derfor dig selv:

  • Hvad er formålet med strapbåndet?
  • Hvilken vægt er der tale om? Og er det en statisk eller dynamisk forsendelse?
  • Skal den omsnørede forsendelse kunne modstå særlige vejrforhold?
  • Sker omnøringen manuelt med værktøj eller automatisk med en maskine?
  • Hvor langt skal forsendelsen og hvor længe skal den være omsnøret?

De forskellige typer strapbånd

Vi har samlet de forskellige typer strapbånd i det følgende, så du nemt kan danne dig et overblik over fordele og kvaliteter ved de forskellige materialer. Rækkefølgen følger deres styrke begyndende med den mindst modstandsdygtige. Det skulle gerne hjælpe dig til at træffe den rigtige beslutning, når du skal købe strapbånd. Skulle du alligevel have brug for vejledning, så sidder vores eksperter klar til at hjælpe dig mandag til fredag kl. 8.00-16.30 på tlf.: 44 58 77 00.

Typer af strapbånd

Strapbånd i polypropylen

PP eller polypropylen strapbånd er med sit meget lette og alsidige materiale ideelt til omsnøring, forstærkning og sikring af lettere pakninger. Det er elastisk og bliver derfor hverken deformt eller nedbrudt, og så kan det modstå stød og slag. Det er derfor det oplagte valg til paller, som skal opbevares i længere tid eller som skal transporteres over større afstande.

Strapbånd i polypropylen

Det kan modstå op til 250 kg. og dets letvægtige plastikkvaliteter gør det nemt at arbejde med. Det kan lukkes med selvlåsende plastikspænder og plumber. Hvis du anvender en manuel eller semi-automatisk strappingmaskine, så kan du udelukkende benytte dig af polypropylen maskinstrapbånd.

Strapbånd i polypropylen

Strapbånd i polyester

Polyester strapbånd er den stærkeste type strapbånd i plastik, og det er derfor perfekt til fiksering af tungere pakninger og paller. Fordi det er fremstillet af polyester, er det en smule fleksibelt og kan derfor strammes ekstra fast ved forsegling.

Strapbånd i polyester

Det har god modstandsdygtighed overfor fugt og UV-stråler, hvilket gør det ideelt til langtidsopbevaring, som kræver stor styrke i længere perioder. Det kan modstå op til 340 kg. og kan i mange tilfælde erstatte stålstrapbånd. Det er desuden fremstillet af minimum 80% genbrugsmaterialer og er derfor mere miljøvenligt end andre strapbånd. Det kan forsegles med plomber.

Strapbånd i polyester

Stålbånd

Blandt de stærkeste strapbånd finder vi stålbånd, der er perfekt til tunge og stive pakninger med skarpe eller ru ender som f.eks. jern eller beton, der ikke kan komprimeres. Stålets kvaliteter betyder, at det ikke er fleksibelt som de andre typer strapbånd, men det er netop denne egenskab, som gør det ideelt til solide og omfangsrige pakninger. Vi anbefaler, at der anvendes industrielle handsker til beskyttelse ved arbejdet med denne type strapbånd.

Stålbånd

Dette ekstremt modstandsdygtige stålbånd er ideelt til meget tunge pakninger på op til 740 kg. og kan forsegles med og uden plumber. Dog kan det kun anvendes sammen med passende spænder, strammere og kombinationsapparater.

Stålbånd

Tekstilbånd

Det absolut mest modstandsdygtige strapbåndsmateriale! Tekstilbånd er ideelt til fiksering og forsegling af sarte og/eller skrøbelige produkter. Det lette tekstilmateriale betyder, at det er nemt at arbejde med. Det ruster ikke, det rådner ikke, og det efterlader heller ikke mærker på overflader. Båndet anvendes bedst, sammen med strammere og plomber.

Tekstilbånd

Strapbåndet kan modstå helt op til 950 kg., er utroligt rivstærkt og det er derfor det bedste valg til meget tunge pakninger. Desuden kan der slås knude på båndet, hvilket betyder, at der kan sættes strapbånd vandret på pakningen for at skabe yderligere sikkerhed.

Tekstilbånd

Hvis du gerne vil vide mere om de strapbånd og omsnøringsløsninger, som vi tilbyder, eller er nysgerrig på vores sortiment af manuelle værktøjer, maskiner, plumber og andet tilbehør, så sidder vores eksperter klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning for dig og din virksomhed.

Kontakt os på info@rajapack.dk eller mandag til fredag kl. 8.00-16.30 på tlf.: 44 58 77 00.

Populære kategorier