Hvordan pakker man flasker?

6 min læsning06 december 2021

Sælger du vin og generelt flasker i din webshop, så ved du sikkert også hvor skrøbelige de kan være og at de kræver den helt rette emballage. Her giver vi vores guide til dine forsendelser af flasker. I denne guide snakker vi ud fra vores sortiment og hvad vi tilbyder. God fornøjelse!

Den ideelle vinemballage:

Step 1: Undersøg kravene hos din distributør

Det første du skal undersøge når du skal emballere vin er kravene fra de fragtmænd du anvender.

Det er som oftest, at hvis din pakke ikke er emballeret ordentligt og beskadiger andre pakker, vil du være ansvarlig for skader og rengøring. Så derfor er det vigtigt at kende de enkelte regler.

Vi har undersøgt og fundet frem til 2 nyttige links hos 2 af Danmarks hyppigst anvendte distributører. De to selskaber er meget enige i hvordan en vinflaske bør emballeres:

GLS: Proper packaging. Wine and liquid contents.

I denne PDF fortæller GLS kort, hvordan de gerne vil have, at hver flaske pakkes ind i en forseglet pose, så de undgår spild. Du skal både huske indre og ydre emballage – flaskerne må ikke kunne røre sig.

POST NORD: Pakker der holder hele vejen.

Post Nord har samme holdning og i deres PDF skriver de kort fortalt:

Pak flasker individuelt i en vandtæt pose, inden det pakkes i en kraftig forsendelseskasse med stødabsorberende materiale – gerne med en god rumdeler. Sørg for, at pakkefyldet omkranser indholdet, så flaskerne ikke ligger løst.

Step 2: Køb den rette emballage

Ud fra distributørernes krav, kan den rette emballage se ud som følger:

  • 1: Pak dem individuelt i en plastpose. Plastposen skal som minimum være 150 mm i åbningen og være 400 mm høj (150×400). Vi har haft succes med denne pose, den er 250×400 mm. Posen kan svejses, tapes eller lukkes vha. poselukkere.

 

  • 2: Vælg en godkendt kasse som denne Cargo kasse. Cargo kassen er den vi altid anbefaler når kunder henvender sig. Den er godkendt til budleverancer og har alt det fragtfirmaerne efterspørger af ydre og indre emballering. Det er en kraftig kasse hvor hver flaske ender med at være beskyttet af 4 lag bølgepap og samtidig har den en rumdeler.

 

  • 3: Brug en holdbar tape, enten PVC eller PP Low Noise. Det er vigtigt at kassen er lukket forsvarligt så samlingerne ikke går op.

 

  • 4: Til allersidst kan du, hvis du vil være HELT sikker på at dine flasker ikke kan røre på sig, fylde den med Flopak. Her anbefaler vi den miljøvenlige variant der er lavet af majsstivelse og kan opløses i vand – det efterlader intet giftigt affald og udfylder let og enkelt alle hulrum.

Skal din kasse med flasker ud på “alene rejse” eller skal den palleteres og opbevares?

Hvis din pakke med vin skal ud og håndteres enkeltvis, så anbefaler vi ovenstående løsning. Skal du derimod laste en palle med mange pakker kan det anbefales at gøre således:

Prisen på denne kasse, som i ser på billedet, er mere venlig når der eksporteres mange kasser på en gang. Hvis en palle lastes korrekt (læs indlægget om palletering), er den yderst robust – og den er udsat for en anden håndtering end en enkeltstående pakke.

  • 1: Flaskeemballage til palletering: Kasse med hvidt ydre og med stående eller liggende rumdeling. Dette er en kasse der er god til palletering af vin. Den holder flaskerne separeret og der er mulighed for at fylde kassen med Flopak, hvis man ønsker. Kassen opfylder kravene til ydre og indre emballage.

 

 

  • 3: Styrk dine pallelæs: Styrk til sidst pallen vha. strækfilm, den holder kasserne samlet og gør pallen mere homogen og let at flytte. Farvet strækfilm kan som udgangspunkt være en fordel, da den skjuler indholdet og ydermere eliminere sollys.

HUSK! – Der er forskel fra kurrer til kurrer hvordan de transporterer. Ligeledes er der også forskel på bil-, tog-, fly- og søtransport. Tjek altid op på hvad de enkelte selskaber har af krav.

Hvordan emballere man flasker i gaveemballage?

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke at man eksporterer vin der allerede er pakket i gaveemballage. Hvis dette er tilfældet, så skal man huske at ovenstående krav stadig gælder.

Du kan i stedet gøre følgende:

  1. Vedlæg gaveemballagen i forsendelsen, derved kan supermarkedet, eller anden form for grossist, selv pakke flaskerne og stille dem på hylden.
  2. Mulighed for at få specialfremstillet gaveemballage/displays der overholder kravene, er en mulighed. Det kræver dog et stort oplag, for ellers bliver enhedsprisen dyr.
  3. Man kan også gøre det, at man undersøger muligheden for særlige budformer, som håndterer pakkerne individuelt og “pænere”. De store fragtfirmaer sortere alle deres pakker på transportbånd mv. – dvs. pakkerne skifter hænder og bånd mange gange. Dette er ikke en blid håndtering. Det er også derfor, at de anbefaler den emballering som de gør.

 

Herunder kan du se et udvalg af muligheder indenfor gaveemballage til vin, som du kan vedlægge dine leverancer:


Skulle du have brug for yderligere vejledning, så kontakt vores emballagespecialister, de sidder klar til at hjælpe så i kan finde den rette løsning til dig og din virksomhed.

Vores emballagespecialister kan kontaktes via: 44 77 58 00 | info@rajapack.dk | Live chat.

Følg ligeledes med på de sociale medier hvor vi giver nyttige tips til din emballage og tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du får tilsendt nyheder og eksklusive kampagner direkte til din mailboks:

Hvordan pakker man flasker?

Pak flasker individuelt i en vandtæt pose, inden det pakkes i en kraftig forsendelseskasse med stødabsorberende materiale – gerne med en god rumdeler. Sørg for, at pakkefyldet omkranser indholdet, så flaskerne ikke ligger løst.

Populære kategorier