• 44 58 77 00 Mandag til Fredag 8.00 - 16.30
  • Brug for større mængder? Få et skræddersyet tilbud
  • 4,3/5
    Trustpilot
  • Første bestilling? Få FRI FRAGT ved køb over 1500,- Brug koden 9900
logo raja 44 58 77 00 Man til Fre 8.00 - 16.30
0,00 DKK Intet indhold
Kvikordre på varenummer
Kvinder og Miljøet kampagnen

Kvinder og Miljøet kampagnen

SENESTE NYHEDER

Tirsdag 1 marts 2016

Positive resultater fra kampagnen!

Med afslutningen af kampagnen d. 29 februar har RAJA-Danièle Marcovici Foundation indsamlet 3.128.430 DKK.... Mere information

Disse midler vil blandt andet muliggøre at 800 kvinder bliver uddannet i anvendelsen af kits til genskabelse og gendyrkelse af 12 hektar land.

Under Kvindernes Internationale kampdag d. 8 marts donerede fonden de midler der er blevet indsamlet fra september 2015 til februar 2016.

Close
1ere date

Fredag d. 30 oktober 2015

Projektet i Togo

Interview med Myriam Mackiewicz, Agronomer og Dyrlæger Uden Grænser i Togo... Mere information

Hvorfor er dette projekt for både kvinderne og miljøet?

"Projektet har fokus på 3 ting: fødevarer, miljø og socialisering.

Togo er placeret i Savanne regionen, som er et område med høj fødevareusikkerhed. 1 ud af 3 familier lider af ernæringsunderskud under tørkeperioden.

Herudover sker der store miljømæssige forringelser som et resultat af uhensigtsmæssige landbrugsmetoder, skrøbelig jord og træer der bliver fældet og brugt som brændsel.

Endelig er kvinderne ikke bevidste om deres rettigheder og ikke mindst økonomiske rolle, der er helt afgørende i en almindelig husholdning.

Projektet, som vi arbejder på sammen med vores Togolesiske partnere, NGO’en INADES og uddannelses og landbrugsorganisationen UROPCS, sikrer ejerskab af selve projektet til kvinderne.

Hvordan vil projektet hjælpe med at ændre situationen for kvinderne der deltager?

Projektet giver mulighed for en lang række indsatser på forskellige niveauer. Først og fremmest i familierne hvor kvindernes øgede bevidsthed omkring deres rettigheder, vil stille dem bedre i forhandlinger med deres mænd. Det kan f.eks. være i forhold til disponering af forråd og at drage fordel af den mest frugtbare landbrugsjord.

Via plantning af træer vil kvinderne lettere skaffe brænde og reducere presset på den naturlige vegetation.

Sidst men ikke mindst vil kvinderne i markerne kunne omsætte teorien lært hos FFS til praksis, såsom øget brug af kompost, samdyrkning og anvendelse af insektmiddel fremstillet 100% naturligt fra chili og neem frø.

Er der nogle kvinder i projektet der i særlig grad har påvirket dig?

I Togo mødte vi sammen med Fidel, vores projektleder på stedet, Hortense og Yémila der fortalte os, hvordan deres liv har ændret sig takket være projektet:

"Hortense er 50 år, enke og bor i landsbyen Nano, hvor hun er medlem af en gruppe af landmænd. Gruppen blev dannet gennem projektet hvor de blev undervist i landbrugsmetoder og hvordan de med fordel kunne dele en vogn og et æsel. Hortense udbryder: Sikke en lettelse! Med den vogn vi deler er det at hente vand, træ og høstning blevet meget lettere, det er som om min smerte er blevet divideret med ti! Og se på denne mark! Den vil give os 2 gange mere majs end normalt! I år har vi produceret 4 gange mere kompost end det ellers har været muligt. Til dannelse af kompost havde vi før 1 jordhul som vi havde problemer med at fylde og vande. Ved hjælp af vognen kunne vi i år lave 2 huller som vi kunne fylde og vande ordentligt. Resultatet er en meget bedre høst end vi ellers har oplevet, takket være komposten.

"Yémila bor med sin mand og seks børn i landsbyen Nagbongou. Hun har modtaget landbrugstræning i en af feltskolerne og fortæller os om ændringen i hendes mands adfærd efter den undervisning han har modtaget omkring samfundsøkonomiske rettigheder for kvinder, samt det at styre en husholdning:

"En nat, satte min og jeg mig ned på vores terrasse og han sagde til mig, mor til mine børn, jeg vil gerne tale med dig om hvordan vi forbedrer vore husholdning og undgår de problemer vi ser hvert år når vinteren nærmer sig "

"Det var første gang i vores ægteskab det var sket, at min mand ville tale med mig om hvordan vi fører husholdning, og jeg blev selvfølgelig nysgerrig på, hvorfor han pludselig ønskede at inddrage mig. Han fortalte mig, at hans undervisning i socioøkonomiske rettigheder for kvinder, havde gjort ham opmærksom på vigtigheden af dialog i familien og det at inddrage kvinden i beslutninger er afgørende. "Vi aftalte at vi i højere grad skulle begynde at planlægge forbruget af vores mad sammen. Derfor undgik vi for første gang nogensinde de problemer vi normalt har når vinteren sætter ind og i år har jeg ikke været nødt til at bruge indtægterne fra min lille forretning (Yémila producerer også en lokal gæret drik lavet af sorghum) til at købe mad. Tidligere blev jeg nødt til at starte forfra når vinteren sluttede, i år har jeg opsparet en god kapital, og jeg agter at opbygge et lager af sorghum til min lille forretning. Jeg takker Gud, og projektet "

Close

Mandag 7 september 2015

Begivenheder: 2 store events

December 2015

Under COP21 (1) vil RAJA-Daniéle Marcovici Foundation afholde en konference omkring kvinders centrale rolle i kampen mod klimaforandringer og for beskyttelse af miljøet. Eventet, der er åbent for alle, vil inkludere dedikerede miljøforkæmpere og eksperter indenfor området... Mere information

(1) FN's klimakonference der afholdes i Paris fra 30. november til 11. december 2015.

8 Mars 2016

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, vil RAJA-Daniéle Marcovici Foundation overrække de midler, der er indsamlet fra september 2015 til februar 2016, til de 5 udvalgte projekter der indgår i kampagnen Kvinder & Miljøet.

Close