• 44 58 77 00 Mandag til Fredag 8.00 - 16.30
 • Brug for større mængder? Få et skræddersyet tilbud
 • Trustpilot
 • Levering på 24/48T FRI FRAGT ved køb over 2000
logo raja 44 58 77 00 Man til Fre 8.00 - 16.30
0,00 DKK Intet indhold
Kvikordre på varenummer
 • Hjem
 • /

Kvinder og Miljøet kampagnen

Kampagne

for Kvinder og Miljøet

STØTTET AF RAJA-DANIÈLE MARCOVICI FONDEN

Hos RAJA er miljøvenlig emballage et tegn på vores engagement!

fournisseurs

I samarbejde med vores leverandører har RAJA Group udvalgt en række af miljøvenlige produkter til denne kampagne

fondation

Indtil 28. februar 2021 vil der for hver gang du køber et af vores udvalgte miljøvenlige produkter blive doneret 10 kr til støtte af vores 6 nye projekter

femmes

RAJA-Danièle Marcovici Fonden har udvalgt 6 projekter at støtte gennem Kvinder og miljøet kampagnen.

Se projekterne
Papkasser med automatbund
Op til -30%
Papkasser med automatbund
Fra 4,50 DKK ekskl. Moms
Kartonkuvert med selvlåsende lukning RAJA
Op til -25%
Kartonkuvert med selvlåsende lukning RAJA
Fra 2,60 DKK ekskl. Moms
Kantlister i pap
Op til -25%
Kantlister i pap
Fra 1,70 DKK ekskl. Moms
Brun papirpose med flad hank
Op til -15%
Brun papirpose med flad hank
Fra 479,00 DKK ekskl. Moms
Standard klæbebånd
Op til -15%
Standard klæbebånd
Fra 26,20 DKK ekskl. Moms
Plukkasser i brunt bølgepap
Op til -35%
Plukkasser i brunt bølgepap
Fra 2,05 DKK ekskl. Moms
Standard manillamærker
Op til -20%
Standard manillamærker
Fra 105,00 DKK ekskl. Moms
Industrielt aftørringspapir ROLL PLUS
Op til -20%
Industrielt aftørringspapir ROLL PLUS
Fra 79,00 DKK ekskl. Moms

Din donation vil gå til disse projekter

ADESAF

Organisationen 1 : Élevages Sans Frontières

Sikrer økonomisk selvstændighed for kvindelige landmænd gennem en omstrukturering af den lokale mejeriproduktion.

I Burkina Faso, hvor 80% af befolkningen lever af landbrug og dyreavl, står den lokale mælkeproduktion overfor stærk konkurrence fra importeret pulvermælk, som er 30% billigere. De lokale dyreavleres familier lider stor finansiel nød grundet dette, og det er især kvinderne, som arbejder med at malke eller sælger mælken, som lider økonomisk i denne situation. Projektet, der er ledet af Élevages Sans Frontières og den lokale forening, Action for the Promoing of Local Initiatives, fokuserer på at styrke færdighederne indenfor dyreavl i provinsen Oubritenga, som ligger i Central Plateau-regionen. Disse dyreavlere mangler tilstrækkelig teknisk og organisatorisk snilde til at skabe en bæredygtig indkomst. 150 opdrætteres familier vil modtage træning for at forbedre deres landbrugskundskaber, malkningsteknik og kultivering af afgrøder til dyrene. Der vil også blive bygget et mejeri for at give landmændene muligheden for selv at behandle og sælge deres mælk helt uafhængigt.

ADESAF

I de sidste 20 år har Élevages Sans frontières støttet de sårbare landdistrikter og går fortsat efter at forbedre madsikkerheden i Vest-Afrika, Nordvest Afrika og Haiti.

Gå til webside

Projektets mål

 • 100 kvægavlere og 50 kvindelige gedeavlere skal trænes i dyreavl, malkning og salg af mejeriprodukter.
 • 3 kvinder i mejeriproduktion
 • 1 lokalt mejeri skal oprettes

AVSF

Organisationen 2 : Yobalema

Træner kvinder i agroøkologiske metoder og hjælper dem med at få bygget en grøntsagshave.

I Rufisque regionen i Senegal er Vestkysten påvirket af klimaforandringer, som har stor indflydelse på landbrug og fiskeri. Usikkerheden omkring mad, som indbyggerne lider under, forværres af den voksende arbejdsløshed. Det har resulteret i at mange fiskere er flyttet til storbyerne for at finde arbejde, så de kan forsørge deres familier. For at kunne støtte hinanden og deles om de landbrugsprodukter de dyrker, så er 37 fiskeres koner fra landsbyen Kelle gået sammen og har skabt en økonomisk interessegruppe (EIG). Yobalema foreningen har støttet denne gruppe af kvinder for at hjælpe dem med at opbygge et bæredygtigt og økonomisk indbringende landbrug. Foreningen vil træne kvinderne i agroøkologi og permakultur vha. praktiske workshops og kurser. Dette projekt vil fremme madsikkerheden i landsbyen og hjælpe med at forbedre de økonomiske vanskeligheder.

AVSF

Yobalema blev grundlagt i 2014 og fokuserer på at fremme et forretningsforhold mellem Frankrig og Senegal.

Gå til webside

Projektets mål

 • 37 kvinder skal trænes i agroøkologi
 • 1 økologisk grøntsagshave, som er ledet af kvinder, skal oprettes

ESSOR

Organisationen 3 : Food2Rue

Fremmer en socioøkonomisk integration af kvinder på arbejdsmarkedet ved at yde bæredygtige træningsmetoder i madindustrien.

I Ile-de-France regionen kæmper kvinder for ligestilling på arbejdspladsen. Dette har en stor indflydelse på deres karrieremuligheder og fremtidsudsigter. Det har også indflydelse på deres generelle levevis, da de har mangel på sundere mad såsom økologiske madvarer. Foreningen Food2rue skabte "La Panaméenne" i 2018. Det er en solidarisk madhal. Madhallen er placeret i den 14. arrondissement i Paris. Den har en maddisk og en købmand med sæsonbestemte, økologiske og lokale produkter. Butikken er ledet af en gruppe på 14 kvinder, som har kæmpet med ulighed. Gennem dette projekt har de mulighed for at få professionel erfaring og færdigheder.

ESSOR

Food2rue er en workshop, der arbejder for at give kvinder professionelle færdigheder inden for service og forretning. Alt dette for at skabe bæredygtige initiativer rettet mod miljøet.

Gå til webside

Projektets mål

 • 14 kvinder ansat til projektet
 • 180 måltider tilberedt og solgt hver dag
 • 1 madhal, der er miljøvenlig og støtter op om solidaritet.

FNAB

Organisationen 4 : WECF

Støtter kvindelige iværksættere indenfor æredygtigt landbrug og mad.

Siden 2011, i landdistriktet Haute-Savoie, har WECF France støttet 50 kvindelige iværksættere ved at hjælpe dem med få startet deres virksomheder. Det har de gjort gennem netværket ”Rural Women”. Et studie foretaget i 2015 på 100 kvinder i området, viste at kvinderne lider under økonomiske pres og mangler støtte til deres virksomheder, da de stort set ingen vejledning kan få. WEFC France ønsker at hjælpe yderligere 50 kvinder for at styre ”Rural Women” netværket. Netværket fokuserer på at forbedre indtægten for kvindelige iværksættere og garantere madsikkerhed i området samtidig med, at de også støtter bæredygtige landbrugsmetoder.

FNAB

WECF France blev grundlagt i 2008 og forpligter sig til at fremme ligestilling og kvinders inddragelse i udviklingen af miljø- og bæredygtige politikker.

Gå til webside

Projektets mål

 • 100 kvindelige iværksættere skal have vejledning og støtte
 • 1 program med fokus på bæredygtig mad
 • 1 online platform med fokus på støtte af ”Rural Women” netværket.

Ishpingo

Organisationen 5 : Fleurs de Cocagne

Hjælper arbejdsløse kvinder med at få professionelle erfaringer gennem frilandsgartneri økologisk havebrug.

Fleurs de Cocagne har vist sig at være en succes i forhold til social, professionel og finansiel støtte af arbejdsløse kvinder og indtægter fra projektet. Dette viser også en efterspørgsel fra forbrugerne på bæredygtig handel.

Organisationen planlægger at styrke deres økologiske tilgang ved at omdanne produktionsstedet til et ”grønt showroom” med to mål: biodiversitet og social integration. Projektet har en række byggeplaner rettet mod omdannelsen af produktionsstedet, såsom en ny lagerbygning, restaurering af brønden, dyrkning af jorden og oprettelsen af drivhuse. Der er også planer om at bygge grøntsagshaver med fokus på undervisning, som vil være åbne for gæster, skoler og virksomheder, der ønsker at lære om biodiversitet. Kvinderne, der leder produktionsstedet vil få professionelle færdigheder og erfaringer, da de vil have ansvar for modtagelse af besøgende og præsentation af Fleurs de Cocagne’s aktiviteter.

Ishpingo

Siden 2014 har Fleurs de Cocagne tilbudt støtte til udsatte personer – hvoraf 70% er kvinder – gennem frilandsgartneri og økologisk havebrug i Essonne i Frankrig.

Gå til webside

Projektets mål

 • 15 kvinder skal integreres gennem erhvervserfaring
 • 500 personer skal lære om agroøkologisk praksis
 • 1 ”grønt showroom” til demonstration af agroøkologisk praksis

Re-Belle

Organisationen 6 : Migrations & Développement

Fremmer bæredygtige landbrugsmetoder og styrker kvinders rolle i agroøkologiske praksisser.

I Marokko, i de isolerede egne af Atlas og Anti-Atlas bjergene, er familierne afhængige af landbrug og kæmper med at få pengene til at løbe rundt samtidig med, at de også er påvirket af klimaforandringer. Kombineret med de ødelæggende menneskelige praksisser gennem intensiv landbrugsproduktion, så har disse faktorer ødelagt leveforholdende for lokalbefolkningen og truet de naturlige ressourcer. Siden 2016 har Migrations & Dévelopment kørt et projekt for at udvikle agroøkologiske metoder og styrke kvinders rolle i landbrugsudviklingen i Sous-Massa regionen. De første faser af projektet har givet 45 kvindelige landmænd muligheden for at blive trænet i agroøkologiske metoder og forvaltningen af landbrug. Organisationen ønsker nu at støtte disse kvindelige landmænd ved at give dem en stabil indkomst ved at integrere deres produktion i en regional markedscyklus. Projektet inkluderer også konstruktionen af et vandreservoir og en brønd. Derudover skal agroøkologiske metoder fremmes i regionen.

Re-Belle

Migrations & Dévelopment, der blev etableret i 1986, udfører udviklingsprojekter i Marokko med fokus på 4 temaer: miljø og bæredygtigt landbrug, udvikling af lokaløkonomien, styring og territoriel deltagelse og international solidaritet.

Gå til webside

Projektets mål

 • 145 kvinder skal trænes i agroøkologi og håndtering af frø
 • 1 torvemarked og 1 system til frugt- og grøntsagshåndtering
 • 4 udtalelser fra kvindelige landmænd udsendt gennem radioen