• 44 58 77 00 Mandag til Fredag 8.00 - 16.30
 • Brug for større mængder? Få et skræddersyet tilbud
 • Trustpilot
 • Første bestilling? Få FRI FRAGT ved køb over 1500,- Brug koden 9900
logo raja 44 58 77 00 Man til Fre 8.00 - 16.30
0,00 DKK Intet indhold
Kvikordre på varenummer
 • Hjem
 • /

Kvinder og Miljøet kampagnen

Kampagne

for Kvinder og Miljøet

STØTTET AF RAJA-DANIÈLE MARCOVICI FONDEN

Hos RAJA er miljøvenlig emballage et tegn på vores engagement!

fournisseurs

I samarbejde med vores leverandører har RAJA Group udvalgt en række af miljøvenlige produkter til denne kampagne

fondation

Indtil 28. februar 2021 vil der for hver gang du køber et af vores udvalgte miljøvenlige produkter blive doneret 10 kr til støtte af vores 6 nye projekter

femmes

RAJA-Danièle Marcovici Fonden har udvalgt 6 projekter at støtte gennem Kvinder og miljøet kampagnen.

Se projekterne

Din donation vil gå til disse projekter

Carton Plein

Organisationen 1 : Carton Plein

Carton Plein arbejder på at tilvejebringe boliger og social- og professionel integration af kvinder. Finansieret af genbrugsværksteder for papkasser.

I hele Frankrig er 143.000 mennesker hjemløse, og dette inkluderer 3.000 mennesker alene i Paris. De lever i dårlige boliger og under farlige forhold. De fleste af disse mennesker er arbejdsløse og har ikke adgang til sociale ydelser. Carton Plein blev oprettet for at hjælpe med at give bolig, medicinske behov, rådgivning og økonomisk støtte.
Med den øgede fattigdom og overflod i Frankrig har foreningen til formål at bygge bro over begge spørgsmål med den socio-professionelle integration og genbrugsværksteder for papaffald. Desværre er procentdelen af sårbare kvinder, der bor på gaden, langt flere end mænd, da de er mere udsat for misbrug og forsøger at flygte. Carton Plein er et pilotprojekt med formålet at opmuntre kvinder til at deltage i foreningens integrationsordning.

Carton Plein

Siden 2012 har Carton Plein til formål at reducere papaffaldet i Paris og samtidig fremme social og professionel integration af sårbare mennesker. Dette opnås gennem programmer for genanvendelse af papkasser.

Gå til webside

Projektets mål

 • At 25 sårbare kvinder får støtte.
 • At gennemføre ligestillingsinitiativer.

Gret

Organisationen 2 : Gret

GRET arbejder på at fremme lederroller for kvinder med etniske minoriteter, så de kan lære at lede og skabe bæredygtige programmer for bæredygtig-turisme.

I det nordlige Vietnam, i Pu Luong naturreservat, hvor der er 17 hektar skov, lever de thailandske og Muong etniske minoriteter under meget usikre forhold, deres levebrød er afhængig af (lavt betalt) skovbeskyttelse og dyrepasning. Kvinder, der udgør det meste af denne befolkning, er en stor del af arbejdsstyrken i landbruget, men de ejer sjældent den jord de dyrker, og har begrænset adgang til uddannelse og beskæftigelse på grund af ulighed.
For at støtte ligestilling mellem kønnene, gennemfører GRET, i partnerskab med Reserve Management Council, et projekt for at fremme det kvindelige mindretals plads i den bæredygtige forvaltning af naturressourcerne og udviklingen af bæredygtig turist-aktiviteter. Dette vil give kvinder mulighed for at modtage en indkomst og samtidig gøre dem uafhængige imens der bidrages til beskyttelsen af skoven og naturressourcerne.

Gret

GRET blev oprettet i 1976 og er en international NGO, der leverer bæredygtige initiativer som mindsker fattigdom og ulighed i 30 lande.

Gå til webside

Projektets mål

 • Oprette et arbejdsmiljø dedikeret til skovdrift.
 • At få 80 kvinder organiseret i kooperativer for at levere turismeservice og miljøansvarlige produkter.
 • 1 oplysningskampagne om ligestilling mellem kønnene og miljøbeskyttelse.

Rejoué

Organisationen 3 : Rejoué

Rejoué arbejder på at fremme den socio-professionelle integration af kvinder, så de kan vende tilbage til beskæftigelse ved at lære handelsfærdigheder og genanvendelse af legetøj.

Rejoué reintegrerer arbejdsløse (hvoraf 60% er kvinder) og får dem tilbage i beskæftigelse gennem renovering, genbrug og videresalg af legetøj i sit værksted i Vitry-sur-Seine. 2020 har været et hårdt år og har bragt velgørenheden i fare; de 38 ansatte på lærlingeuddannelsen har været deltidsbeskæftigelse i nogle måneder og de 3 butikker har været nødt til at lukke. Det har været svært for de kvindelige medarbejdere på programmet, deres problemer er blevet forværret. For at hjælpe disse kvinder er der oprettet ugentlige rådgivningsstøttegrupper for at lindre de bekymringer, de står over for. Foreningen vil også arbejde på at genudvikle sit professionelle projekt med en-til-en-interviews, der gennemføres hver uge, og en kommunikationsstrategi dedikeret til relanceringen af virksomheden.

Rejoué

Siden 2012 har Rejoué forberedt kvinder til beskæftigelse gennem genbrug og salg af legetøj.

Gå til webside

Projektets mål

 • 40 kvinder modtager rådgivning og støtte
 • 1 kommerciel strategi udviklet til at genstarte virksomheden

Objectif France-Inde

Organisationen 4 : Objectif France-Inde

Objectif arbejder på at støtte kvindelige landmænd, der lever under fattigdomsgrænsen og samtidig fremme vedtagelsen af bæredygtig landbrugspraksis i landdistrikterne.

I landdistrikterne, i staten Tamil Nadu i det sydlige Indien, har klimaforandringer i tørke og jordforringelse forårsaget økonomisk isolation. Befolkningen har kæmpet, især kvinder, der er dårligt kvalificerede og diskrimineret på grund af deres køn.
Objectif France-Inde (OFI) der støtter oprettelsen af selvhjælpsgrupper (SHG) arbejder sammen med lokale partnere om projektet. De to lokale partnere er SEVAI (Society for Education, Village Action and Improvement) - der administrerer statssubsidierede mikrokreditter og foreningen Joint Liability Groups (JLG) der støtter de mest sårbare kvinder som lever under fattigdomsgrænsen. I løbet af 20 år har de i samarbejde hjulpet med at danne 10.000 selvhjælpsgrupper, der i alt har hjulpet 150.000 kvinder med at undslippe fattigdom, ved at give dem adgang til mikrokreditter der har gjort det lettere for deres forretningsaktiviteter.
Med succes for disse initiativer ønsker OFI og SEVAI at afsætte yderligere forstærkninger til sundhedskrisen og sikre fødevaresikkerhed for landbefolkningen; dedikeret til at hjælpe de kvindelige landmænds muligheder.

Objectif France-Inde

Objectif France-Inde blev oprettet i 1998 af frivillige konsulenter til støtte for uddannelse, udvikling af landdistrikter og kvindelig bemyndigelse i de to sydindiske stater.

Gå til webside

Projektets mål

 • 3 vandtanke renoveret af 405 kvindelige landmænd.
 • 845 kvinder grupperet i SHG'er (støttegrupper) og støttet med læring af forretningsfærdigheder i udvikling.

blueEnergy France

Organisationen 5 : blueEnergy France

BlueEnergy arbejder på at uddanne udsatte kvinder i Bæredygtig og økologisk landbrug, så de kan forsørge dem selv og deres nærmeste.

I Bluefields, hovedstaden i den sydlige caribiske kystregion i Nicaragua, lever befolkningen under særligt vanskelige forhold. Byen har ikke noget vandsystem eller spildevandsbehandling, hvilket resulterer i forurening af undergrunden, dårlig sanitet og ingen adgang til grundlæggende vandforsyning. Forureningen forværres af klimaændringer, der nedbryder jorden, hvilket resulterer i afgrøde- og madproblemer. Dette påvirker befolkningen, især de sårbare kvinder. Siden 2009 har foreningen BlueEnergy bygget og installeret vandfiltre, dybe brønde og latriner for at forbedre deres adgang til vand og sanitet i regionen. For nylig har foreningen også sat sig som mission, at styrke fødevareforsyningen til disse kæmpende befolkninger, gennem distribution af økologisk landbrugspraksis. Projektet sigter mod at uddanne 2 grupper af kvinder fra foreningen i Økologisk landbrugspraksis og mikroprojektledelse. Dette vil gøre det muligt for dem at modtage de rigtige værktøjer til at videreføre de økologiske landbrugsprincipper, såsom brug af vandfiltre, træbesparende komfurer og videregive landbrug- og ergonomiske færdigheder.

blueEnergy France

BlueEnergy blev oprettet i 2004 med det formal, at styrke adgangen og energien til livsnødvendige ressourcer for den sårbare befolkning, på den sydlige caribiske kyst i Nicaragua.

Gå til webside

Projektets mål

 • 20 ældre kvinder og 20 kvinder med handicap fra foreningen skal uddannes i bæredygtigt og økologisk landbrugspraksis og mikroprojektledelse.

Acting for Cambodia

Organisationen 6 : Acting for Cambodia

Agir pour le Cambodge arbejder på at give unge kvinder, der lever i fattigdom, færdigheder indenfor hotel- og servicebranchen – der er med til at styrke deres muligheder og roller indenfor branchen samt uddanne dem i økologisk landbrugs praksis.

I dag lever 40% af landbefolkningen i Cambodja næsten under fattigdomsgrænsen. Blandt dem er sårbare kvinder, der er uuddannede, ufaglærte og har lavtlønnede jobs. I 2018 blev Cambodja rangeret som 93. ud af 149 på FN's ligestillingsindeks - disse kvinder er ligeledes ofre for menneskehandel.
I 2002 oprettede Sala Baï Hotel School, som handler på Cambodja’s vegne, i Siem Reap nær Angkor, landets mest dynamiske turistmål. Skolen er for unge Cambodjaner, der lever i ekstrem fattigdom. De giver gratis uddannelse til 150 studerende om året - hvor 70% er kvinder. De studerende får uddannelse og træning på hotelskolen i 11 måneder, herunder 4 måneders praktikophold med speciale i en af følgende 5 funktioner: Tjener/servicering, madlavning, receptionist, roomservice, personlig pleje og skønhed. Ydermere vil 105 unge kvinder blive uddannet i bæredygtigt landbrug. De studerende vil være i stand til at praktisere Økologisk og vedvarende landbrug. De bliver uddannet af specialiserede landbrugslærere fra NGO'en Cambodja. Projektet planlægger også at arrangere workshops omhandlende kvinders rettigheder. Disse workshops afholdes en halv dag om ugen og ledes af partnerforeninger med forskellige temaer f.eks.: seksuel og reproduktiv sundhed, kvinders og børns rettigheder, ledelse og selvbevidsthed og respekt for LGBTQI + -personers rettigheder.

Acting for Cambodia

Acting for Cambodia er en Fransk NGO oprettet i Januar 1985 til at hjælpe med den humanitære nødsituation i Cambodia, til dem der søger tilflugt i lejre ved den Thailandske grænse. Siden 1995 har de koncentreret deres indsats om de mennesker der lider af fattigdom og menneskehandel.

Gå til webside

Projektets mål

 • 105 unge kvinder skal uddannes indenfor hotel- og servicebranchen samt i bæredygtig landbrugs praksis og kvinder rettigheder.