44 58 77 00
Man til Fre 8.00-16.30
Brug for store mængder?
Få et skræddersyet tilbud
4,6/5
Trustpilot
0
Genoptag indkøb hvor du slap

FAQ

RAJA og miljøet

Har i gjort noget og hvad har i gjort for at reducere jeres katalogers påvirkning af miljøet?

Vi har sørget for, at vi ikke benytter papir bleget med klor og papiret vi bruger kommer kun fra bæredygtige skove. I 2006 og 2008 reducerede vi vægten på magasinet med 20% og i 2007 skiftede vi fra 5 til 3 årlige udgaver af vores generelle katalog.

Genbruger i jeres egen emballage?

Ja, på vores lager sørger vi for konstant at genbruge alle brugte emballager, hvilket reducerer overflødigt spild. Siden 2008 har vores lager genbrugt over 87.000 tons karton og plast.

Vil i rådgive om et miljømæssigt alternativ når man køber emballage af jer?

Vi har i vores materialer indsat miljølogoer ved siden af vores produkter, som hjælper dig til at afkode og identificere de miljøvenlige produkter. Vores salgsteam tilbyder ligeledes vejledning og råd om hvilke miljøvenlige alternativer der findes til din emballage.

Vores produkter

Indeholder kasser fra RAJA genbrugte materialer?

Ja, vi producere kasser af genbrugspapir. Vores sortiment indeholder mindst 75% genanvendt materiale. Kasserne har en kraftig finish på ydersiden (kraftliner), mens væggene og interiøret er 100% genanvendt materiale.

Forurener kasser fra RAJA miljøet?

Vores kasser forurener ikke, da de ikke indeholder tungmetaller, hvilket er i overensstemmelse med det europæiske direktiv 94/62/CE. Derfor kan de både genanvdendes og eller bortskaffes ansvarligt.

Er miljøvenlige alternativer til produkterne dyrere eller af lavere kvalietet?

Nej, vi er ikke gået på kompromis med hverken kvaliteten eller prisen, så du kan nyde den samme høje standard i en mijøvenlig variant.

Hvor meget af jeres emballage er miljøvenligt?

Alle vores papkasser er genanvendelige. Ligeledes er nogle af vores poser, noget af vores boblefolie, vores emballagepapir, nogle pakketapes, nogle følgeseddelslommer, nogle paller, nogle skraldespande, papirhåndklæder og kopipapir.

Har i bionedbrydelige produkter?

Ja vi har. Du vil kunne se det "bionedbrydelige" logo ved siden af nogle produkter som bobleplast, flo-pak og bastbånd.

Miljømærkninger og forpligtelser

Hvad betyder ISPM15?

ISPM15 står på engelsk for International Standard for Photosanitary Measures nr. 15. Reglerne har til formål at forhindre spredning af skadedyr over de forskellige verdensdele og vedrøre træemballage af ubehandlet træ på en tykkelse over 6mm, som anvendes til eksport uden for EU.

Hvordan forholder jeres træpaller sig til ISPM15 kravene for eksport?

Træet på alt vores træemballage er godkendt til ISPM15 kravene, det skal være IPPC behandlet for at overholde ISPM15 kravene - hvilket vil sige at træets kerne varmes op til 56 grader i mindst 30 minutter eller bliver gasset med metylbromid (knap så anvendt). Herefter stemples træet på mindst 2 synlige overflader, med et internationalt anerkendt mærke (Fjerlogoet).

Hvad betyder RESY mærket ?

RESY logoet er et kontrolmærke, der indikerer, at emballagen kan geninvindes efter anbefalinger og de gældende regler.